CV | Läkarassistenter – skrivtips och CV-exempel

Hur gör du din cv unik som läkarassistenter?

1. Fullständig kontaktinformation
Din kontaktinformation kommer först i din cv, direkt efter ditt namn. Ta inte med vad du kallar dig på olika sociala medier. Du behöver egentligen bara ange vilken stad du bor, så rekryteraren vet hur långt ifrån arbetsplatsen du befinner dig. Var dock noga med att ange telefonnummer och epostadress.

2. Sammanfattning
De flesta rekryterarna läser den här delen först, och ibland hinner de bara läsa den här delen, om de har många sökande! Se därför till att den är så kortfattad som möjligt, men fortfarande imponerande. Beskriv dina egenskaper så utförligt som möjligt på max 3 till 5 rader. Har du precis tagit studenten kan du istället skriva en kort sammanfatning av dina karriärsmål.

3. Nyckelord
Använd dig av nyckelord som är lätta för rekryterare att hitta. Då väldigt mycket sker digitalt, kommer dig CV troligtvis sparas på en databas och rekryterarna använder sig av sökning på nyckelord för att hitta personer de kan vilja anställa. Missa därför inte chansen att bli kallad trots dina kvalifikationer. Var noga med att ta med så många relevanta nyckelord som möjligt.

4. Utbildning
I den här sektionen bör du lista alla detaljer du kan om din utbildning, så som institutionens namn, vart den ligger, din examens hela titel och mellan vilka datum du studerade där. Nämn även aktiviteter du var del av på din fritid.

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

5. Yrkeserfarenhet
För varje före detta arbetsgivare du tar upp, bör du inkludera viktig information så som organisationens namn, adress och mellan vilka datum du jobbade där. Lista dina arbetsuppgifter och beskriv dem med ledord. Låt läsaren få reda på saker som hur arbetsmiljön var, antal fall du hanterade, hur många patienter som befann sig på avdelningen och om du var ansvarig för ett arbetslag.

6. Klinisk rotation
Om du precis har tagit examen och saknar yrkeserfarenhet bör du lista din erfarenhet från arbetsplatsförlagd utbildning, inom medicin kallad klinisk rotation, inom relevanta avdelningar. Precis som tidigare, bör all information om var och när finnas med..

7. Professionella licenser och medlemskap
Om du har certifieringar, licenser eller utbildningar utöver din akademiska utbildning, tveka inte att inkludera dem, om de är relevanta för yrkesrollen du söker dig till. Ta även med mer grundläggande certifikat, så som HLR-certifiering och Första Hjälpen, även om det kan kännas onödigt. Det finns en chans att en rekryterare söker på just dem som bas för vilka sökande de kallar.

8. Relevanta utbildningsdagar
Glöm inte att ta med om du har varit på utbildnigsdagar som riktar sig mot mer professionell specialisering. Ta bara med de mest relevanta, då för många punkter kan få läsaren att tappa intresset.

9. Professionella referenser
Försök se till att du har åtminstone tre referenser nedskrivna, så rekryterare har någon att dubbelkolla din lämplighet. Att ha minst tre, men gärna fler, referenser som kan gå i god för dig kommer öka chansen att rekryterare ser dig som en pålitlig person.

Lästips: CV | Barnläkare & CV | Läkare – Skrivtips och CV-exempel

Vad du bör undvika i din resumé

1. Gymnasieutbildning
Om du inte gick Vårdprogrammet eller liknande, finns det ingen anledning att ta med din gymnasieutbildning i din resumé. Den utbildningen är alldeles för generaliserad eller irrelevant för att kunna hjälpa dig.

2. Erfarenheter utanför sjukvården
Hur mycket du än har arbetat utanför sjukvården, bör du undvika att ta med det i din CV. För jobbet som läkarassistent bör du bara ta med information som är relevant för sjuk- och hälsovården. All anna information kan faktiskt minska dina chanser till jobbet, då rekryterare kan misstänka att du saknar vad som krävs.

3. Grundläggande kunskaper
Försök undvika att nämna kunskaper så som sy sår, spjäla brott, sätta IV-nålar, lägga upp vårdplaner och tolka prover och röntgenbilder i din resumé. De flesta arbetsgivarna inom vården anser att dessa är givna kunskaper som alla läkarassistenter ska besitta.

4. För många sidor
Oberoende av hur mycket du har att säga, får din resumé aldrig överstiga tre sidor. Två sidor är standardlängden och en sida är för de som precis tagit examen och inte har någon yrkeserfarenhet. Rekryterare läser oftast inte ens resuméer som är längre än 3 sidor.


Exempel på CV för läkarassistenter

Vi har skapat detta exempel utifrån de exempel vi har läst för att visa på hur du bör organisera ditt upplägg:

Namn: Erik Johansson
Adress: Sjukhusvägen 14
Postnummer: 123 45
Ort: Stockholm
Telefon: 070-543 21 98
E-post: erik.johansson@email.se


Sammanfattning

Jag är en kompetent och ansvarsfull läkarassistent med en stark önskan att stödja läkare och vårdteam för att säkerställa högkvalitativ patientvård. Med över 5 års erfarenhet inom området har jag utvecklat en bred kompetens inom kliniskt arbete, patientvård och medicinsk administration. Jag är empatisk, noggrann och har en passion för att hjälpa andra.


Erfarenhet

Läkarassistent
Citysjukhuset Stockholm
Januari 2020 – Nuvarande

 • Assisterar läkare med patientundersökningar och behandlingar.
 • Ansvarig för att ta patientanamnes, mäta vitala tecken och förbereda patienter för procedurer.
 • Hanterar medicinska journaler och administrativt arbete.

Läkarassistent
Allmänläkarpraktiken Hälsovård AB
April 2017 – December 2019

 • Utförde blodprovtagning och andra diagnostiska tester.
 • Assisterade vid medicinska ingrepp och kirurgiska procedurer.
 • Svarade på patientförfrågningar och samordnade tidsbokningar.

Utbildning

Kandidatexamen i Medicinsk Vård
Karolinska Institutet | 2016

 • Kursomfattning inkluderade klinisk vård, patienthantering och medicinsk etik.

Teknisk Kompetens

 • Behärskning av medicinska instrument och utrustning.
 • Användning av medicinska program och patienthanteringssystem.
 • Grundläggande kunskap om hälso- och säkerhetsföreskrifter.

Språkkunskaper

 • Svenska (modersmål)
 • Engelska (flytande)

Övriga Färdigheter

 • Stark kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta med patienter med olika behov.
 • Förmåga att hålla sig uppdaterad om de senaste medicinska riktlinjerna och bästa praxis.
 • Utmärkt samarbetsförmåga och förmåga att arbeta under tryck.

Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA