Moderna

Moderna CV-mallar

Hela syftet bakom ett CV är att imponera rekryteraren som läser det, så att hen vill bjuda in just dig till en arbetsintervju. En lyckad arbetsintervju är nämligen nyckeln till det där drömjobbet du alltid velat ha! Tråkigt nog ser verkligheten ut så att det är oerhört svårt att få en arbetsintervju. En vanlig rekryterare läser igenom hur många CV:n som helst vare dag. De ratar genast CV:n som ser ointressanta ut, allt för att spara tid. Huruvida du får en intervju eller inte avgörs alltså på några enstaka sekunder.

Skapa ditt eget snyggt modern cv mall kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den

Det gäller därför att skriva ett CV som står ut från mängden på ett positivt sätt. Det gäller att ditt CV är organiserat, snyggt och innehåller bra meriter. Hur du väljer att designa ditt CV är av stor betydelse. Det visar vilken typ av person du är, vilka värderingar du har och hur din personlighet är. Ett företag som letar efter en modern och nytänkande medarbetare letar förstås efter en medarbetare med ett CV som utstrålar dessa egenskaper. Ett modern CV-mall helt enkelt!

Praktiska CV mallar

Om du ska skriva ett modernt CV kan du inte tänka i gamla banor. Ett modern CV-mall är annorlunda och skiljer sig från andra CV. Det handlar inte bara om designen och utseendet, utan även om språket. Traditionella CV:n använder formellt språk, är ofta alldeles för långa och innehåller irrelevant information. Detta gör dem tråkiga att läsa, och sannolikheten för att rekryteraren kastar dem i “nej”-högen ökar. Ett modernt CV är kort och koncist. Det är enkelt och går snabbt att läsa, men är samtidigt informativt.

Designen av ett modernt CV är proffsig, stilren och aningen minimalistisk. Det är vanligt med kreativa lösningar, till exempel så kallade “infographics.” Dessa är informativa bilder, till exempel i form av roliga diagram. Du kan använda diagram för att visa exempelvis hur hög kompetensnivå du har inom ett visst språk, hur många år du arbetat inom en viss industri, eller något helt annat. Bilder gör ditt CV roligare att titta på, och i regel mer lättläst. Om du arbetar inom ett område där du designar eller tillverkar konst kan du passa på att visa upp också denna i ditt CV.


Modern cv-mall för specifika jobb

Om du arbetar med digital design, exempelvis som grafisk designer ökar kraven på att ha ett snyggt CV. Det är förstås också en oskriven regel att du bör designa ditt eget CV, för att visa upp dina designkunskaper. Men för de flesta yrkesgrupperna är detta inte nödvändigt. Dessutom tar det lång tid, och kan vara svårt, att designa ett helt eget CV. Vidare kan det behövas speciell mjukvara för designändamål. Därför kan det vara mycket lättare och bekvämare att använda vårt exempel på en mall, som kan laddas ner antingen som pdf eller worddokument. Alternativt kan du ta del (delvis) gratis CV-mjukvara på cvkungen.se.

När du söker en tjänst bör du inte bara skicka in ett CV, utan även ett personligt brev. I princip alla arbetsgivare ber om ett personligt brev utöver ett CV när man skickar in sin ansökan. I det personliga brevet gör du en skriftlig presentation av dig själv. Det är på sätt och vis en trailer, fast för en person istället för en film. Istället för att visa upp ren fakta om din bakgrund som i ditt CV, såsom var du studerat eller vilka företag du arbetat för, får du i ditt personliga brev en chans att visa upp din personlighet. Ett personligt brev skriver du i form av att vanligt brev, med hälsningsfras, avslutningsfras och namnteckning längst ner på sidan. För att få inspiration till själva texten kan du ta en titt på vår guide till personliga brev.

När du skickar in ett modernt CV i din ansökan, är det viktigt att ditt personliga brev också har samma moderna stil och på så sätt matchar och komplementerar ditt CV. Det gäller att ha samma design och tema på ditt personliga brev som på ditt CV. Detta kan betyda att exempelvis använda samma färger, former, typsnitt eller andra designrelaterade inslag. Det finns flera olika program och tjänster som kan hjälpa dig med att designa ett snyggt och modernt personligt brev. Ett vanligt ordbehandlingsprogram som Microsoft Word har oftast tillräckliga funktioner. i Word kan du ändra typsnitt och storlek på texten, samt jobba med färger, former och bilder. För att göra det ännu enklare för dig har cvkungen.se samlat flera fantastiska mallar för personliga brev!

Vilka yrken använder denna modern cv-mall?

De flesta yrkesgrupperna kan dra nytta av att använda den moderna CV-mallen. I de flesta branscherna är det nämligen en fördel att kunna visa upp en modern och nytänkande personlighet. Extra viktigt är det att visa upp den här typen av egenskaper är det i branscher som utvecklas väldigt fort. Det gäller framför allt design, teknik, forskning och utbildning. Om du exempelvis säker en tjänst som ingenjör, forskare eller programmerare är det extra viktigt för just dig att kunna visa upp ett modernt CV!

Andra CV-mallar

I en del andra branscher, där man hellre värderar andra egenskaper såsom social kompetens, kreativitet eller fysisk kondition, kan det passa bättre med en annan typ av CV-mall. På så sätt utstrålar du en annan typ av egenskaper och kompetens. Om du exempelvis vill söka arbete som konstnär eller modedesigner kan det vara fördelaktigt för dig att visa upp dina alster, eller bara din kreativitet, i ditt CV såväl som i ditt personliga brev. Som tur är erbjuder vi flera andra CV-mallar utöver den moderna. Varför inte också ta en titt på den kreativa eller CV-mallen eller företagsmallen? Eller kolla in pinterest.


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA