mål i ett CV

Beskriva sina mål i ett CV

Mål

Ett mål bör vara mycket kort och starkt. Visa med en eller två meningar vad ditt mål är med din ansökan. Kom ihåg att specifikt nämna den position du ansöker om i detta mål. Skriv också något om vad den framtida medarbetaren letar efter, istället för att skriva dina önskemål och vad du vill ha i jobbet. En väldigt viktig punkt är att skriva mål som ska matcha med den aktuella tjänsten eller med företagets verksamhet.

En rekryterare bryr sig väldigt lite om mål som inte har med företagets visioner att göra utan läs igenom annonsen väldigt noga och undersöka lite vad företaget har för mål och visioner men också för policy och vad som krävs av dig som medarbetare.

Bör göras:

Håll det till max två meningar och se till att den tilltalar rekryteraren, d.v.s. är säljande.

Tänk på att en rekryterare får in hundratals och ibland tusental ansökningshandlingar och här gäller det verkligen att sticka ut och visa varför just du är rätt person för tjänsten. I samband med att du står bland många andra sökande så måste du sticka ut genom att kunna sälja in dig själv på ett unikt och starkt sätt och på så sätt fånga rekryterarens uppmärksamhet.

Det har visat sig i flera studier att dem tre första raderna i ett CV eller personligt brev är dem absolut viktigaste och redan där kan det avgöra ifall rekryteraren fortsätter att läsa ditt CV eller kastar det i papperskorgen. Ett absolut måste är att alltid anpassa dina ansökningshandlingar efter respektive tjänst Det funkar inte att ha ett och samma CV och personligt brev som du skickar runt till olika företag och olika tjänster. Varje ansökningshandling måste stämma överens med det som rekryteraren söker i annonsen och brevet ska alltid rikta sig så att du framstår som någon som företaget behöver.

Du ska naturligtvis lyfta fram dina starka sidor och visa rekryteraren att du kan göra skillnad och att du är den som kan lösa företagets problem. Beroende av företag och arbetsuppgifter så ställs det olika krav och olika kompetenser men dem allra flesta chefer vill ha medarbetare som gör det dem ska och levererar. Med detta så är det naturlivs viktigt att du också kan leverera ifall du blir tillsatt till tjänsten du har sökt. Klyschor är tyvärr väldigt vanligt och rekryterare börjat bli allt mer trötta. Beskriv istället konkret hur du tidigare har gjort skillnad och hur du konkret kan vara en viktig pusselbit för tjänsten du söker och vad du kan bidra med. Alla vet att du kan hantera många bollar i luften och att du är en lagspelare så lämna det.

Bör undvikas:

Återigen, så ska målet vara säljande och matcha den ambition du tror den rekryterande chefen skulle önska att du har. Så undvik exempelvis att nämna att du drömmer om att bli egen företagare på heltid inom 2 år när du söker en tjänst där företaget söker en säljare som vill göra en längre karriär på bolaget. Att börja skriva om att du har vunnit en SM-tävling för 20 år sedan är helt irrelevant Som tidigare nämnt så ska dina mål och dina ambitioner stämma överens med företagets. Sedan kan du ha andra drömmar och mål som inte har med det företaget att göra men det ska du aldrig nämna då en rekryteringsprocess är lång och oftast väldigt dyr och ett företag vill anställa en lojal medarbetare som jobbar för företagets bästa.

Det ligger inte i någons intresse, allra minst för företaget du söker tjänst hos att anställa och lära upp en person för att personen sedan efter ett kort tag slutar. Därför vill företag och rekryterare se hungriga kandidater som visar sina bästa sidor och som vill växa i företaget.


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA