mall

Personligt brev – mall

Personligt brev – en mall får det att se bra ut. För att komplettera och fullända ditt CV behöver du även skriva ett personligt brev som du skickar in till arbetsgivaren du söker en tjänst hos. Ett personligt brev är precis vad det låter som: ett brev som beskriver vem du är och vilka egenskaper du har. Beroende på arbetsgivaren kan det passa att använda en mall för personligt brev – ge ditt brev en karaktär som passar mottagaren.

Enkla

Ett enkelt personligt brev kan passa bra om du söker en tjänst där man söker en anställd som kan utföra ett enklare jobb. Exempelvis ger våra enkla mallar ett personligt brev mall för ungdom. Det handlar ofta om arbeten som inte kräver någon högre utbildning och dessutom är tillfälliga. Det kan vara vikariat inom sjukvården, deltidstjänster i butiker, helgjobb som barnvakt eller liknande.

I dessa situationer behöver arbetsgivaren inte ha särskilt mycket information om dig. De behöver inte veta om du har gått några specialutbildningar eller har några särskilda talanger eller intressen. Det viktigaste är att de får en kandidat som de kan anställa snabbt och som kan utföra jobbet. Rekryteraren i detta fallet kommer antagligen att läsa igenom ett stort antal brev. Hen vill gärna ha ett kort, enkelt brev som visar att du som kandidat uppfyller de eventuella krav som finns för tjänsten.

Kreativa

Ett kreativt personligt brev kan passa bra i många situationer. Rekryterare arbetar med att leta efter kandidater som kan anställas av företaget, och läser därför ett stort antal personliga brev och CV varje dag. Det blir tråkigt i längden. De flesta personliga breven sticker inte alls ut från mängden och kastas genast i papperskorgen. Ett personligt brev som sticker ut däremot, kan få rekryteraren att reagera och fundera över om detta är en väldigt speciell kandidat, som kanske har vissa ovanliga egenskaper som företaget kan ha nytta av. Det ökar dina chanser att få till en arbetsintervju – nyckeln till en anställning. Det finns vissa branscher där ett kreativt personligt brev passar extra bra. Dessa är branscher där det är viktigt att kunna vara kreativ och tänka utanför boxen – exempelvis inom teater, konst eller design.

Moderna

Ett modern mall för personligt brev visar tydligt att just du är extra framåtsträvande, positiv och ständigt letar efter nya lösningar på problem. Detta är, liksom de tidigare nämnda egenskaperna, viktiga karaktärsdrag som uppskattas av de flesta arbetsgivare. Oavsett om du ska arbeta på ett fabriksgolv eller i högsta ledningsgruppen har du och din arbetsgivare stor nytta av att du är en problemlösare som alltid strävar framåt. Den här typen av personligt brev passar med andra ord bra till många olika branscher. De branscher där det dock passar bäst att använda just den här mallen är de branscher där man värderar framåtsträvande och nya problemlösningsmetoder högt. Dessa är exempelvis teknik, forskning och programmering. Vill du bli ingenjör, arkitekt eller programmerar är detta alltså en mal som kan passa till dig.

Professionella

Att framstå som ordentlig och professionell ger ofta ett gott intryck oavsett vilken typ av arbetsgivare du söker jobb hos. Alla arbetsgivare letar efter arbetare som kommer i tid, är noggranna, jobbar hårt och tar ansvar. Detta är något du förmedlar genom att använda en professionell mall för ditt personliga brev. I en del branscher är det mycket viktigare att framstå som professionell, ordnad och fokuserad snarare än att visa att man är kreativ. De allra flesta branscherna söker efter individer som har en lämplig balans mellan egenskaperna, men det finns branscher där noggrannhet, logiskt tänkande och professionalism värderas mycket högre. Dessa är branscher som exempelvis finansbranschen. Om du vill söka en tjänst som revisor, ekonom, finansanalytiker eller bankman är detta rätt mall för ditt personliga brev!

cvkungen-mallar-för-personliga-brev

Att använda mall – personligt brev

Även om du känner till dina egenskaper väl och vet vad du vill skriva i ditt personliga brev, kan det ibland vara svårt att faktiskt skriva själva brevet. Om man inte vet riktigt hur man ska disponera texten kan det kännas svårt att komma igång. Som tur är har cvkungen.se mången mall för personliga brev som du kan använda. Klicka in dig in på hemsidan och välj mall för personligt brev som passar dig och ditt ändamål!

Skapa ditt egna personliga
brev inom några minuter.

Bespara dig eget fixande och trixande och försäkra dig om att ditt personligt brev bygger på mall är av god kvalitet. CVKungen.se kan verkligen hjälpa dig att uppnå denna.

Gör research innan du skriver
ett personligt brev

Innan du väljer ut en specifik mall för ditt personliga brev bör du göra lite efterforskningar för att ta reda på vilken typ av mall som kan passa för just den här situationen.

Vem är arbetsgivaren, och inom vilken bransch finns den? Vilka arbetar där? Vilka egenskaper värderar de allra högst? Det finns flera olika sätt att gå till väga för att få tag i den här informationen. Du kan börja med att besöka företagets hemsida, om de har en. Där brukar det finnas en flik som heter något i stil med “om oss.” Där kan du förmodligen läsa om företaget, lite historia om det och vad de gör. Sedan kan du leta rätt på företagets sociala medier. Allra viktigast är LinkedIn, en av världens största karriärrelaterade plattformar. Klicka in på företagets LinkedIn-sida. Förutom information, nyheter och nya platsannonser från företaget kan du också hitta de anställdas och chefernas profiler.

Gör research innan du skriver
ett personligt brev

Genom att klicka på dem får du information om vilka människor det är som arbetar där. Titta på deras utbildningar, deras kvalifikationer och deras tidigare arbetserfarenheter för att få en uppfattning om vilken typ av personer det är som just det här företaget efterfrågar. Om du vill kan du även skicka vänförfrågningar till de som arbetar på företaget. Då har de en chans att titta på din LinkedIn-profil och få en uppfattning om vem du är. Vidare finns det även andra källor till information om arbetsgivaren. Du kan exempelvis läsa nyhetsartiklar om en del större företag, analysera företagets aktier (om det är ett aktiebolag) eller fråga nära och kära om de har någon erfarenhet av just den här arbetsgivaren.

Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA