CV-mallar

Unikt CV-mallar för jobbet du söker

Du behöver CV, mallar och gott om inspiration? Finns här. Vi har varianter för alla tänkbara branscher och yrkesområden. Men gå inte i fällan genom att använda en mall rakt av. Låt oss visa olika slags CV-mallar. Varje bransch kan nämligen ha något av en egen CV-norm. Att tillämpa denna kommer att öka dina chanser att bli kallad till intervju. Hitta mall för CV för just din bransch och anpassa den sedan till just dig!

Professionella CV-mallar

Inom en företagsmiljö kommer du inte att kunna imponera på en rekryterare med ett kreativt CV utseende. I denna bransch är folk fokuserade på kapacitet och prestationer. Det bästa sättet att kommunicera detta är med ett minimalistisk och ett rent CV. På höger sida ser du den mall som personer som rekryterar inom företag branschen föredrar. Att använda denna mall kommer att göra en betydelsefull skillnad jämfört med klumpiga och hemlagade mallar.

Ta hjälp av vår professionella CV-mallar här!

Yrken där professionella CV-mallar kan vara särskilt fördelaktiga:

 • Jurist: Inom juridik är noggrannhet och professionalism avgörande. En professionell CV-mall kan hjälpa till att betona din juridiska erfarenhet och utbildning på ett formellt sätt.
 • Finanschef: I finansbranschen är det viktigt att visa kompetens och ekonomiskt ansvarstagande. En professionell CV-mall ger ett intryck av stabilitet och pålitlighet.
 • Läkare: Läkare och andra yrken inom hälso- och sjukvården behöver en CV-mall som framhäver deras medicinska expertis och utbildning på ett professionellt sätt.
 • Företagskonsult: För företagskonsulter och managementpositioner är det viktigt att visa förmågan att hantera komplexa affärsproblem. En professionell CV-mall kan ge ett förtroendeingivande intryck.
 • Akademisk Karriär: För forskare och akademiker är en professionell CV-mall nödvändig för att visa deras akademiska prestationer och forskningsarbete på ett strukturerat sätt.

 

Dessa slags CV-mallar hjälper människor att öka sina chanser till jobbintervju där prestige står högt i kurs. Professionella mallar har där lättare att fånga rekryterarens blick.

Enkla CV-mallar

För dig som letar efter ett nytt jobb är ett professionellt CV första steget mot det framtida drömjobbet. Du behöver helt enkelt lista dina erfarenheter och annan information i ett samlat dokument. Hur ditt CV är utformat kan dock vara helt avgörande när det gäller att sticka ut bland mängden av ansökningar.

Enkla mallar för CV kan du läsa mer om nedan – dessa ger enkelt sätt att säkerställa rätt struktur, vilket resulterar i en professionell ansökan –  något som dagens rekryterare förväntar sig.

Ta hjälp av vår enkla CV-mallar, som du hittar här!

Yrken där enkla CV-mallar kan vara särskilt fördelaktiga:

 • Finansanalytiker: Inom finanssektorn är tydlighet och professionalism av yttersta vikt. En enkel och strukturerad CV-mall kan hjälpa dig att betona din analytiska förmåga och noggrannhet.
 • Administrativ Assistent: För administrativa roller är en ren och enkel CV-mall ett bra val eftersom det visar din organisatoriska förmåga och överskådlighet.
 • Lärare: I undervisningsyrken är det viktigt att kommunicera tydligt. En enkel CV-mall kan vara effektiv för att visa din pedagogiska bakgrund och erfarenhet.
 • Teknisk Support: För tekniska supportpositioner är det bästa sättet att visa din kompetens och problemlösningsförmåga att använda enkelhet och klarhet i ditt CV.
 • Hälso- och Sjukvårdsyrken: Inom hälso- och sjukvård är det viktigt att hålla CV:t fokuserat på din utbildning och yrkeserfarenhet. En enkel CV-mall kan hjälpa till att göra detta.

För dessa yrken är det viktigt att CV:t är lättläst och tydligt presenterar relevant information. En enkel CV-mall kan vara den bästa strategin för att kommunicera din kompetens och erfarenhet till arbetsgivare inom dessa branscher.

Genom att inkludera dessa råd ger artikeln läsarna en bättre förståelse för när och varför enkla CV-mallar är fördelaktiga, särskilt inom de angivna yrkeskategorierna.

Vill du ha ett liknande CV åt dig själv? Prova gratis hos vår partner. På så sätt sparar du tid och kan spendera mer tid på innehåll på kvaliteten!

Moderna CV-mallar

Hela syftet bakom ett CV är att imponera rekryteraren som läser det, så att hen vill bjuda in just dig till en arbetsintervju. En lyckad arbetsintervju är nämligen nyckeln till det där drömjobbet du alltid velat ha! Tråkigt nog ser verkligheten ut så att det är oerhört svårt att få en arbetsintervju. En vanlig rekryterare läser igenom hur många CV:n som helst vare dag. De ratar genast CV:n som ser ointressanta ut, allt för att spara tid. Huruvida du får en intervju eller inte avgörs alltså på några enstaka sekunder.

Yrken där moderna CV-mallar kan vara särskilt fördelaktiga:

 • Grafisk Designer: Inom grafisk design är en modern CV-mall ett utmärkt sätt att visa din kreativitet och designkompetens redan i ditt CV.
 • Digital Marknadsförare: Inom digital marknadsföring kan en modern CV-mall hjälpa dig att visa att du är bekant med digitala medier och online-strategier.
 • Webbutvecklare: För webbutvecklare är moderna CV-mallar ett sätt att visa att du är uppdaterad med de senaste webbdesigntrenderna och tekniska färdigheter.
 • UX/UI-designer: Inom användarupplevelse (UX) och användargränssnitt (UI)-design är moderna CV-mallar en bra match eftersom de betonar visuell estetik och användarvänlighet.
 • Marknadsföringschef: För ledande marknadsföringspositioner kan en modern CV-mall hjälpa dig att förmedla din moderna strategiska tänkande och marknadsföringsexpertis.
 • E-handelschef: Inom e-handelssektorn kan moderna CV-mallar användas för att visa att du är bekant med e-handelsplattformar och digitala affärsstrategier.
 • Digitala Kreativa Yrken: Yrken som kräver digital kreativitet, som animatörer eller videoproducenter, kan dra nytta av moderna CV-mallar för att visa sin digitala kompetens.

Kreativa CV-mallar

Ett enkelt CV utifrån en mall i Word eller Google Docs räcker inte hela vägen alla gånger. Söker du exempelvis ett jobb i reklambranschen som grafisk formgivare så finns risken att brevet ser för hemsnickrat och simpelt ut för att rekryteraren ska lockas att läsa det.

Det är de som använder kreativa CV-mallar som blir kallade till jobbintervjuerna där. På höger sida ser du ett exempel på hur det kan se ut. Små detaljer som vågade titlar, geometriska former i olika färger och ett foto i en sexkant ger ett helt nytt intryck när rekryteraren läser detta. Bläddra bland kreativa mallar för CV – du hittar alla varianterna här!

Yrken där kreativa CV-mallar kan vara särskilt fördelaktiga:

 • Grafisk Formgivare: I kreativa branscher som grafisk design är det viktigt att visa din förmåga att tänka utanför boxen. Använd kreativa CV-mallar för att spegla din designkompetens redan i ditt CV.
 • Reklamkreatör: I reklambranschen är kreativitet och originalitet avgörande. Använd unika CV-mallar för att visa att du har vad som krävs för att skapa nyskapande kampanjer och idéer.
 • Mode- och Designindustrin: Om du söker jobb inom mode eller design kan en kreativ CV-mall hjälpa dig att sticka ut och visa din kreativa estetik och designförmåga.
 • Konstnär: Konstnärer kan dra nytta av kreativa CV-mallar för att visa sin unika konstnärliga stil och portfölj redan i CV:t.
 • Copywriter:För de som arbetar med skrivande och marknadsföring kan en kreativ CV-mall användas för att visa din förmåga att skapa engagerande och lockande texter.

Oavsett ditt yrke kan en kreativ CV-mall vara ett användbart verktyg för att framhäva din unika kompetens och skapa ett starkt första intryck på potentiella arbetsgivare.

Bilder av användarupplevelsen av CV-skaparen CVkungen.se
Skapa mitt CV

CV-byggaren betrodda
av proffs

Skriv ett CV som säkerställer att du får jobbet. Utnyttja våra partners mallar för att skilja dig ut i konkurrensen och för att framhäva din unikhet. Prova gratis, ladda ner i PDF-format och ansök om ditt drömjobb redan idag.

Mallar för CV – använd våra mallar som guider

Om man är lite osäker på i vilken ordning erfarenheter och egenskaper ska listas så kan man ta hjälp av våra exempel på CV:n. Här kan man oavsett vad du söker för jobb hitta ett CV som du kan utgå ifrån som mall. Det är bara att fylla på med rätt information.

Jämför CV-mallar

Om du jämför våra CV-exempel kan du med enkelhet få en bättre och tydligare överblick på hur CV:t ska disponeras och vad som gör att ett CV står ut från mängden. Exemplen är särskilt utvalda för att vara inriktade på lite olika typer av arbeten och ger personen som ansöker en god chans att kunna inkludera rätt saker. Du kan också börja med en tom mall.

Få fram det viktigaste och uteslut resten

Ingen arbetsgivare vill spendera extra tid på att läsa för långa eller allt för detaljerade CV:n. De uppskattar hellre CV:n som är skräddarsydda för arbetet ­– som endast har relevant information som styrker bilden av att den som söker passar utmärkt för jobbet.

Fokusera därför på att framhäva de egenskaper som passar arbetet. Detta innebär att du får en större chans att ditt CV vaskas fram ur mängden och att du blir inkallad till en arbetsintervju. Söker du till exempel jobb som säljare så kommer dina eventuella tidigare säljjobb att ha större betydelse än yrken och utbildningar som inte har med försäljning att göra.

Välj design som matchar din personlighet

Innan man börjar strukturera upp ett CV så är det bra om man kikar på lite olika exempel för att hitta något med tilltalande design och som gör det lätt att läsa det slutgiltiga CV:t. Det är även en fördel om man skapar ett CV där arbetsgivaren ser en glimt av hur man är som person, och såklart förmedlare ett gott första intryck.

Tips: Skapa gratis CV

 • Det kan vara frestande att välja helt efter egen smak och självklart. Och visst bör du ha en mall som på något sätt representerar dig hyfsat väl. Men samtidigt så skriver du ju inte CV för att övertyga dig själv. Poängen är att du ska kallas till anställningsintervju och den saken avgör ju en rekryterare och/eller arbetsgivare. Så håll dessa läsare i åtanke – vad vill de se? Vad underlättar deras rekrytering?

Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA