CV-exempel

Svenska CV – exempel per yrke

Lär av våra bästa CV – exempel i PDF finns här för dig som letar efter riktigt bra sätt för att få ditt CV att sticka ut. Det är ingen hemlighet att det första intrycket är det viktigaste. På den här sajten kan du läsa olika CV-exempel som är anpassade efter olika yrkesområden. Perfekt att använda som inspiration när du vill skapa det perfekta CV:t. Kombinera dessa CV-mallar och skapa ett personligt och perfekt CV på bara några minuter.

Ta en titt på dessa 25 CV-exempel som följer reglerna för hur man skriver en perfekt meritförteckning. Du kan skapa, skriva och ändra i ditt CV här och sedan ladda ner det gratis från en pålitlig online CV-skapare.

CV-exempel för alla yrken

Det är inte bara utseendet och designen på CV:t som räknas. Visserligen är det visuella det som ger det första intrycket, men en välskriven profiltext och korrekt personlig information är minst lika viktig. Vi tillhandahåller riktigt goda exempel på CV:n för ett brett spektra av yrken. Våra CV-exempel är kategoriserade per sektor och i alfabetisk ordning, vilket gör det enkelt att snabbt hitta det du söker. Behöver du hjälp med att skriva ditt eget CV? Kolla in vår CV-skrivguide.


Administration

Du är ryggraden i ett brett spektrum av organisationer, som garanterar att människor blir betalda, kunder får sina pappersarbeten gjorda, och personal på framsidan kan göra sina jobb. Arbetsgivare söker din unika kompetensuppsättning och breda erfarenhetsupplevelse som anpassar sig till deras individuella affärs mäl, dvs. att hjälpa dem att gå som urverk. Du kan vara en administrativ assistent, en personlig eller verkställande assistent, en kontorschef eller en projektadministratör. Att veta var du vill vara är nyckeln till att sälja dina färdigheter.


Bokföring eller redovisning

Bokföring eller redovisning är ett av de mest mångsidiga yrkena som täcker praktiskt taget alla affärssektorer. Du behöver särskild yrkesutbildning som erhålls genom special högre utbildning. Arbetsgivare söker bevis på dina färdigheter, professionella certifieringar och kompetensområden. Du borde visa ditt bidrag till din nuvarande arbetsgivare. Om du letar efter att hitta arbete i ett nytt näringsliv, gör din forskning och ta reda på hur du kan öka värdet till branschen, vilket ger verkliga exempel på hur du har utmärkt dig själv i tidigare roller.


Catering / Restaurang

Du är inte rädd för hårt arbete eller att spendera långa dagar på dina fötter. Du har koordinerings förmåga och kan knyta samman olika avdelningar samtidigt för att kundens upplevelse ska bli sömlös. Du kan vara en kock, en chef eller en kund som står inför väntetiden eller bar personal. Arbetsgivare söker erfarenhet i liknande etableringar och en vilja att lära sig nya system och processer. Restauranger är upptagna platser och du behöver ofta lära dig på dina fötter – så visa din förmåga att snabbt hämta nya färdigheter och omfamna nya system (kassa/elektronisk matbeställning etc.). Det finns många möjligheter för ett steg till catering – några grundläggande kvalifikationer och en angelägenhet att bidra med är ofta allt du behöver.


IT-bransche

Inom IT-branschen är det viktigt att visa upp sin tekniska kunskap och erfarenhet på ett övertygande sätt i sitt CV. För SAP-konsulter är det viktigt att betona sina kunskaper inom SAP-systemet, inklusive olika moduler som FI, CO, SD och MM. De bör också beskriva sin erfarenhet av att genomföra SAP-implementeringar och uppgraderingar. För programmerare är det viktigt att betona sin kunskap inom olika programmeringsspråk och utvecklingsplattformar samt sina erfarenheter av att arbeta med mjukvaruutvecklingsprojekt. CV för SAP-konsult respektive programmerare kan innehålla en profil som betonar yrkeserfarenheten, följt av en sammanfattning av tekniska färdigheter.


Konstruktion

Du kan vara en grovarbetare, en murare, en snickare eller en tung utrustnings operatör, ingenjör eller kvantitetsmätare. Arbetsgivare vill se dina specialiteter och dina färdigheter, såväl som dina kvalifikationer och erfarenheter. De letar efter projekt som du har bidragit till, liksom din träning och framgång. Du bör inkludera specialistutrustning du är kvalificerad att använda, och de projekt som har krävt dem.


Utbildning

Du kan vara lärare, tränare, mentor eller klassrumsassistent. Arbetsgivare söker bevis på dina kvalifikationer, din erfarenhetsnivå, dina specialiteter och din mångsidighet. Erfarenheten räknas mycket i utbildning, med långvariga lärare som kräver de bästa lönerna, så om du kan bevisa längd i din nuvarande roll, ser du en bra chans till nya arbetsgivare. Du behöver hållfasthet, flexibilitet och en tjock hud som ska fungera i utbildning.


Sjukvård

so- och sjukvården omfattar ett brett spektrum av professionella roller, från sjukvårdare till läkare, kirurger och konsulter. Arbetsgivare söker dina specialiteter, dina specifika färdigheter, din erfarenhet, träning och utbildning. De vill se en individ som kan utvecklas; så visa din mångsidighet, och du kommer nå till toppen av högen.


Gästfrihet

Du kan vara ansiktet för kunden eller en betydelsefull backoffice arbetare, men utan dig kan en kunds dag förstöras. Arbetsgivare vill se en kan-göra-strategi och förmågan att hålla sig lugn i stressiga situationer, genom att lösa problem och behålla företagets rykte. Du kommer att vara en utmärkt kommunikatör och en pålitlig, artig person som älskar att vara runt människor och hjälpa dem ut.


Marknadsföring

Du vet hur man använder ord och bilder för att komma åt en bred publik och har ett kreativt, konstnärligt sinne som ser världen lite annorlunda än alla andra. Arbetsgivare letar efter originalitet, kreativitet och förmåga att tänka utanför lådan. Du har fantastiskt övertygande krafter och kan förmodligen sälja sand till en arab.


Kultur

Utforska våra CV-exempel anpassade för kultursektorn, idealiska för konstnärer, musiker, författare, och andra kreatörer. Dessa exempel är designade för att framhäva din unika kreativitet och professionella erfarenheter, och hjälper dig att effektivt visa din passion och engagemang inom ditt kreativa fält.


Detaljhandel

Detaljhandeln täcker ett brett spektrum av möjligheter och en tydlig väg för karriärutveckling – från kundorienterad personal till handledare till chef och vidare. Det finns massor av möjligheter på startnivå och gott om möjligheter att bli befordrad om du är beredd att jobba hårt. Detaljhandel kan även vara ett bra ställe att få värdefull erfarenhet som du kan ta med ditt till andra områden. Om du strävar efter ledning eller övervakningspositioner kan detaljhandel vara en bra väg i dessa roller. Arbetsgivare letar efter personer som är bekväma att hantera kontanter (som är rimligen trygga med siffror), artiga under press och villiga att gå extra för en kund.


Transport

Transportroller inkluderar förare av taxibilar, bussar och tåg; biljett inspektörer; ingenjörer; nätverkskoordinatorer, mötande av kunder i kundservice roller; och ett brett utbud av andra möjligheter. De flesta transportroller kräver utbildning på jobbet, så en vilja att lära sig är avgörande. Arbetsgivare letar efter personer som kan vara flexibla (det kan vara 24-timmars skiftmönster att kämpa med) och är villiga att utveckla nya färdigheter.


Exempel på CV utifrån yrke och bransch

Exempel på CV behövs då varje roll har sina specifika krav oavsett om den är inom affärer, teknik, utbildning eller service. Och vissa kanske kräver specialistkompetens och en bred kombination av mjuka färdigheter (som ofta kan överföras). Du kanske är helt nyexaminerad eller en erfaren professionell – oavsett så är det är viktigt att ha ett CV som är skräddarsytt för din specifika bransch.Vi har analyserat framgångsrika CV – exempel genom vilka du kan lära dig identifiera dina egna positiva attribut och tillämpa dem på ditt eget CV.

Vi har en stor samling exempel på bra CV utifrån jobb och bransch, här på CVmall.se. Nå toppen med vår branschspecifika vägledning.

Vanliga frågor kring CV och mallar

Hur skriver man CV? Exempel?

Viktigast är förmodligen att skriva utifrån mottagaren. Därför spelar det stor roll vem arbetsgivaren är, vilket yrket är och inom vilken bransch det finns. Just den här artikeln ger dig uppslag utifrån bransch. Dessutom hittar du länkar till CV för yrken, med exempel. Och hela webbplatsen rymmer en mängd tips kring CV-skrivandet i allmänhet.

Läs vidare: Kort om mig – CV – exempel

Hur ska ett CV se ut?

Allt är i betraktarens ögon, dvs. arbetsgivarens eller rekryteraren som ska läsa ditt CV. Ju mer du vet vad den tycker ser bra ut, desto lättare för dig att skapa ett CV som leder vidare. En generell tumregel kan ändå vara att skriva ett CV som är lätt överskåda och lätt att läsa – oavsett smak så lär de flesta läsare uppskatta detta. Dessutom kan du här läsa om de vanligaste CV-formaten – exempelvis ett funktionellt CV.

Finns exempel på unika CV?

Mja. En liten svaghet med att visa exempel är att andra tar efter dem och då slutar de ju vara unika. Däremot fungerar exemplen utmärkt som källa till inspiration. Du kan alltså ta något från dem och sen göra ditt CV unikt genom att anpassa innehållet till din egen bakgrund, person och ambition.Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA