Professionella

Professionella CV-mallar

Letar du efter ett sätt att sticka ut med ditt CV? Har du spanat in ditt drömjobb och vill ha en knuff i rätt riktning? Då har du kommit helt rätt. Nedan hittar du mer information om hur du får till ett professionellt CV.

Skapa ditt eget professionell CV-mall kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den.

Ett professionellt CV fungerar som en bra bas inom de flesta branscher. Däremot fungerar de lite extra bra i sammanhang som kräver en viss professionalism, exempelvis inom:

  • HR
  • Juridik
  • Ekonomi
  • Lärarsektorn
  • För lärande på högre nivå
  • För vissa branscher inom massa- och pappersindustrin.

Vilken modell av CV du bör använda dig av beror också på vilken typ av jobb du söker. Om du söker ett chefsuppdrag är ett professionellt CV alltid ett plus.

För att lyckas slå dig fram i en bransch med hård konkurrens behöver du ett professionellt CV. Ett professionellt CV ökar känslan av att du är en pålitlig och välstrukturerad person. Samtidigt som du undviker att framstå som alltför långrandig.

Hur skriver jag ett professionellt CV?

Att skriva ditt CV utifrån en professionell standard behöver inte vara särskilt komplicerat. Det bästa du kan göra för att öka dina chanser att lyckas är att ta hjälp av en professionell CV-mall. På det sättet vet du att du har gett dig själv de bästa förutsättningarna för att lyckas.

Genom att använda dig av en professionell CV-mall får du ett CV fritt från övergödd text, strukturerat på ett professionellt och konkret sätt. Till skillnad från ett vanligt CV baserat på en vanlig CV-mall kan du genom ett professionellt CV koka ner allt bra som är du och presentera dig själv professionellt.

Du behöver inte heller oroa dig över designen på ditt CV om du använder dig av en professionell CV-mall. Eftersom mallen erbjuder dig en professionell design från start. Det finns mer än en design för ett professionellt CV, så du kan fortfarande hitta ett sätt att lösgöra dig från mängden, utan att behöva designa ditt CV från grunden. Genom att använda en av de befintliga mallarna kan du också korrigera delar av designen för att passa just din smak och dina behov.

Om du vill öka dina chanser att sticka ut ytterligare kan du välja att designa ditt personliga brev i samma stil som du har valt att designa ditt CV. På det sättet presenterar du en helhet och ger arbetsgivaren ett komplett paket att ta ställning till. Du samlar lätt pluspoäng hos HR-avdelningen på ditt kommande jobb med ett väldesignat CV med tillhörande personligt brev. Det finns en guide som du kan använda dig av för att säkerställa att både ditt professionella CV och ditt personliga brev håller hög kvalitet. Här hittar du allt du behöver för att lyckas med ditt professionella CV.

Vilka branscher kräver professionella CV-mallar?

De flesta branscher godkänner ett CV baserat på professionell CV-mallar. Det är en bra bas att utgå ifrån oavsett vilken typ av jobb du söker. Däremot är det extra viktigt att använda dig av just ett CV skapat med hjälp av en professionell CV-mall om du söker ett jobb inom exempelvis juridik, ekonomi samt andra branscher med hög konkurrens om arbeten på en högre nivå. Andra konkreta exempel är chefspositioner inom både den offentliga sektorn som inom den privata sektorn, lektorer och rektorer.

Det bästa sättet att ta reda på vilken typ av CV som lyckas bäst i just din bransch är genom att göra lite research. Antingen genom att fråga branschkollegor vad de skulle välja eller genom att kontakta HR-avdelningen på ditt drömjobb.

Andra typer av CV-mallar

Det finns en uppsjö av olika typer av CV-mallar. Olika skolor menar att ett CV ska innehålla olika saker och struktureras på olika sätt. Därför kan det vara svårt att navigera i djungeln av allt material som finns.

Generellt finns det tre typer av CV-mallar att utgå ifrån: professionellt CV, modernt CV och kreativt CV. Det finns andra former av CV-mallar också, men de tre nämnda kategorierna är CV-modeller som de flesta arbetsplatser godkänner. Samtidigt kan det vara bra att känna till vilka industrier som kräver eller åtminstone föredrar ett CV baserat på en professionell CV-mall och vilka som föredrar ett CV baserat på en modern CV-mall. Genom att välja rätt sätt att strukturerar ditt CV på ökar du dina chanser att få ditt drömjobb markant.

Här hittar du mallar för alla branscher och former av CV. Dessutom hittar du bra mallar och guider för att lyckas med ditt personliga brev och ansökningar av olika slag.


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA