CV | Flygvärdinna – skrivtips och CV-exempel

Flygvärdinna, CV och flygande högtflygande planer – allt kommer samman när du ska sätta samman din jobbansökan och på något sätt övertyga i konkurrens med andra. Ett imponerande CV är grunden. I denna artikel går vi igenom hur du strukturerar ditt CV för en pedagogisk struktur, intresseväckan personprofil, övertygande meriter, färdigheter samt tydligaste grafiska formen.

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

Struktur i CV för flygvärdinna

För att ditt CV ska vara överskådligt och lockande för arbetsgivare så är det viktigt att du följer en tydlig struktur. Det finns flera att välja bland men den vanligaste och oftast mest gångbara är den som kallas ”funktionellt CV”. Här är de grundläggande delarna som bör ingå:

Kontaktinformation: Börja med att lägga till din kontaktinformation högst upp på ditt CV. Det inkluderar ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Se till att denna information är korrekt och lättillgänglig.

Personlig profil: Efter kontaktinformationen kan du inkludera en kort personlig profil som sammanfattar din professionella identitet och mål som flygvärdinna. Detta ger arbetsgivaren en snabb inblick i vem du är och vad du strävar efter. För detta yrket så kan ett litet porträttfoto också passa.

Meriter: Denna sektion bör delas in i underavsnitt för att tydligt visa din arbetslivserfarenhet, utbildning och eventuella övriga meriter från exempelvis föreningsliv, idrott eller hobbyer.

Färdigheter och förmågor: Listan över dina färdigheter och förmågor som är relevanta för flygvärdinnejobbet – oavsett var du har utvecklat dem.

Ton: Genom hela brevet håller du en ton som du vet passar arbetsgivaren som du söker jobb hos.

Grafisk form: Slutligen den grafiska utformningen av ditt CV – se till att den är snygg och professionell men ändå inte dominerar ditt CV så pass att den stjäl uppmärksamhet från det klart viktigare innehållet.

I det närmaste så fördjupar vi oss mer i ovanstående delar.

Personprofil i CV för flygvärdinna

Din personliga profil är en kort sammanfattning av vem du är och vilka mål du har som flygvärdinna. Detta är den första sektionen arbetsgivaren kommer att läs så det är viktigt att göra ett starkt intryck.

I din personliga profil bör du betona dina passioner för flygbranschen, din känsla av ansvar gentemot passagerarnas säkerhet och ditt engagemang för att ge en högkvalitativ service. Använd positivt laddade ord och undvik att vara alltför generell. Var specifik om vad som driver dig att bli en flygvärdinna och vilka kvaliteter du besitter som gör dig lämplig för detta yrke.

Personprofilen bör vara kort – det ligger en extra kraft i att öppna upp med två-tre rader där du på ett positivt sätt får fram det mest vinnande med dig.

Läs mer om profiltext
Läs mer om mål i CV

Meriter i CV för flygvärdinna

Ditt CV behöver innehålla ett avsnitt om dina meriter. Vanligast är att lista dem i ett par tydliga kategorier. Har du ont om meriter så lägg några extra ord på det av dem som är mest relevant för jobbet du söker. Här är de viktigaste kategorierna:

Arbetslivserfarenhet

Din arbetslivserfarenhet är en av de mest kritiska delarna av ditt CV. Det visar arbetsgivaren att du har den praktiska erfarenheten som krävs för att vara en framgångsrik flygvärdinna. Beskriv din tidigare erfarenhet i omvänd kronologisk ordning, med den senaste anställningen först. För varje anställning så inkludera följande uppgifter:

 • Arbetsgivarens namn och plats.
 • Din befattning och anställningsperiod.
 • En kort beskrivning av dina huvudsakliga ansvarsområden och prestationer.

Saknar tidigare erfarenhet från yrket som flygvärdinna? Fokusera då på relaterade erfarenheter som betonar exempelvis dina förmågor att ge god kundservice och hantera stressiga situationer.

Läs mer om arbetserfarenhet i CV
Läs mer om prestationer i CV

Utbildning

I avsnittet om utbildning lista dina relevanta utbildningar för yrket som flygvärdinna. Detta kan inkludera din gymnasieutbildning och eventuella certifikat du har inom flygsäkerhet eller kundservice. För varje post: ange institutionens namn, examensnamn och examensdatum.

Läs mer om utbildning i CV

Övriga meriter

Här kan du inkludera andra meriter som inte nödvändigtvis är kopplade till din arbetslivserfarenhet eller utbildning men som ändå kan vara relevanta. Det kan vara engagemang i föreningslivet, idrottsprestationer eller hobbyer som visar förmågor som kan vara användbara som flygvärdinna.

Dessa övriga meriter är extra viktiga att lyfta fram ifall du saknar relevant arbetslivserfarenhet och utbildning inom yrket.

Färdigheter och förmågor

Din förmåga att utföra dina arbetsuppgifter som flygvärdinna är avgörande, och det är viktigt att marknadsföra dina färdigheter på ett övertygande sätt. Skapa en lista över färdigheter och förmågor som är relevanta för flygbranschen. För lite högre bevisvärde så ange samtidigt på vad de har visat sig. Ett par extra viktiga färdigheter och förmågor inom yrket som flygvärdinna:

Kommunikationsförmåga: Som flygvärdinna kommer du att interagera med passagerare och kollegor regelbundet. Tydlig och effektiv kommunikation är avgörande.

Krishanteringskompetens: Du måste vara beredd att lugn och professionellt hantera nödsituationer och svåra passagerare.

Kundservice: Att kunna se och tillgodose passagerarnas behov och ge en positiv upplevelse är en viktig del av jobbet.

Säkerhet: Flygsäkerhet är högsta prioritet så kunskap om säkerhetsprocedurer och förmågan att agera i nödsituationer är viktigt.

Var noga med att anpassa dina färdigheter och förmågor till de specifika kraven för flygvärdinneyrket – läs noga vad som står i jobbannonsen och på arbetsgivarens hemsida.

Ton i CV för flygvärdinna

När du skriver ditt CV är det viktigt att hålla en professionell och positiv ton. Undvik att använda negativa eller tveksamma termer. Fokusera främst på dina prestationer och hur du kan bidra till arbetsgivarens framgång. Här är några exempel på positiv formulering:

Istället för att säga “Med mig inträffar aldrig några missöden ” kan du säga “Jag har rutin i att hålla säkerheten på toppnivå.”

Istället för att säga “Jag klarar de flesta stressiga situation” kan du säga “Jag hanterar stressiga situationer med beslutsamhet och lugn.”

En positiv (men inte glättig) ton ger ett bättre intryck och visar att du är redo att hantera utmaningarna som flygvärdinna.

Grafisk form på CV för flygvärdinna

Grafisk form på CV för en flygvärdinna bör spegla din förmåga att kommunicera professionellt och visuellt. Eftersom flygvärdinnor är kända för sitt fokus på detaljer och kundservice – ditt CV:s grafiska utformning kan signalera detta. Men utgå främst från din tilltänkta arbetsgivare – finns det någon grafisk stil på hemsidan som du lite grand kan anamma för att på så vis signalera mer av det arbetsgivaren värderar?

Först och främst är det viktigt att använda en ren och professionell layout. Välj lättlästa typsnitt och undvik extravaganta stilar. Du kan, med viss försiktighet, fetmarkera och kursivera extra viktig information.

Luftutrymme är också avgörande. Undvik trånga, överfyllda sidor och försök hålla dig till högst en A4-sida. Låt texten andas och skapa en behaglig läsupplevelse. Grafisk balans är nyckeln – se till att elementen på sidan är symmetriska och välanpassade.

Du kan välja bland professionella CV-mallar eller börja med en tom mall. Ett välformulerat och estetiskt tilltalande CV kommer att göra ett positivt intryck och visa att du är noggrann och medveten om detaljer – viktiga förmågor hos en framgångsrik flygvärdinna.

Välj bland professionella CV-mallar
Börja från grunden – utgå från en tom CV-mall

Sammanfattning

Att skapa ett CV som flygvärdinna är en viktig del av att förverkliga din dröm om att arbeta inom flygbranschen. Genom att skapa en pedagogisk struktur, en övertygande personlig profil, övertygande dina meriter och färdigheter samt använda positiv ton och professionell grafisk form så öka du dina chanser att imponera på arbetsgivare och säkra din plats som en professionell flygvärdinna.

Lycka till med din ansökan – snart kan du vara på väg mot nya äventyr i skyn!

Flygvärdinna – CV med funktionell struktur       

Här har du stommen till ett funktionellt CV för flygvärdinna. Finns förstås också i andra format men själva innehållet är vanligtvis detsamma:


PERSONUPPGIFTER

Namn: Anna Andersson
Adress: Flygvägen 8
Postnummer: 123 45
Ort: Stockholm
Telefon: 070-987 65 43
E-post: anna.andersson@email.se


Sammanfattning

Jag är en passionerad och erfaren flygvärdinna med en stark önskan att säkerställa passagerarnas säkerhet och bekvämlighet under flygningar. Med över 8 års erfarenhet inom branschen har jag utvecklat en hög standard av kundservice, nödhantering och förmågan att skapa en positiv flygupplevelse. Jag är ansvarsfull, flexibel och redo att göra varje flygning till en trevlig resa.


Erfarenhet

Flygvärdinna | Flygbolaget Svenska Flyg AB | Januari 2014 – Nuvarande

 • Ansvarig för att informera och assistera passagerare under flygningar.
 • Levererar högkvalitativ kundservice, inklusive måltids- och dryckservering.
 • Tränad och uppdaterad om flygbolagets säkerhetsföreskrifter och nödprocedurer.

Flygvärdinna | Internationella Flygbolaget AirWorld | Mars 2010 – December 2013

 • Assisterade passagerare vid ombordstigning, sittplatser och bagagehantering.
 • Uppdaterad om nödprocedurer och ansvarig för att genomföra dem vid behov.
 • Samarbetade med besättningen för att säkerställa en smidig flygning.

Utbildning

Diplom i Flygvärdinnautbildning | Flygskolan Säkerhet & Service | 2009

 • Kursomfattning inkluderade flygsäkerhet, kundservice och kabinprocedurer.

Teknisk Kompetens

 • Erfarenhet av att använda kabinutrustning och nödutrustning.
 • Förmåga att hantera nödsituationer och ge första hjälpen om det behövs.
 • Kunskap om flygbolagets interna system och protokoll.

Språkkunskaper

 1. Svenska (modersmål)
 2. Engelska (flytande)

Övriga Färdigheter

 • Stark kommunikationsförmåga och förmåga att hantera olika typer av passagerare.
 • Förmåga att arbeta under tryck och i en föränderlig miljö.
 • Positiv attityd och förmåga att säkerställa att passagerarna har en trevlig resa.

Referenser

Tillhandahålls vid begäran.

Jag brinner för att skapa en säker och bekväm flygupplevelse för passagerarna och är redo att fortsätta att vara en professionell och hjälpsam flygvärdinna.

Tack för din tid och uppmärksamhet.

Med vänliga hälsningar,

Anna Andersson


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA