CV | Chefssekreterare – skrivtips och CV-exempel

Välskrivet CV, chefssekreterare och en blomstrande framtid – så lyder ordningen. Men hur få till den? Läs artikeln som guidar dig till ett CV som ger dig goda chanser att synas, gillas och kallas till intervju. En arbetsgivare uppskattar om du tar dig tiden till att formulera ditt CV och anpassa det efter det specifika jobb du söker istället för att skicka runt samma CV till alla tänkbara arbetsgivare.

Det här får du veta mer om:

 1. CV – chefssekreterare – nyckelkrav
 2. Vad ska jag undvika i mitt CV?
 3. Förbereda sig för en intervju som chefssekreterare?
 4. CV – exempel för chefssekreterare

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

CV – chefssekreterare – nyckelkrav

För ditt CV till chefssekreterare (och vilket yrke som helst) så är det viktigt att du utgår från jobbannonsen och annat som du vet om den specifika arbetsplatsen, tjänsten och dess krav. Och att du anpassar ditt personliga brev och CV till chefssekreterare till dessa. Som komplement går vi här nedan igenom ett par typiska nyckelkrav som du också kan bemöta i dina ansökningshandlingar och under intervjun – ett sätt att visa att du har allmänt god koll på vad rollen brukar rymma.

Initiativförmåga och bra på att följa instruktioner: För att du ska vara en bra chefssekreterare, ska du besitta egenskaper som gör att du kan följa instruktioner till punkt och pricka. Men du ska även vara bra på att ta egna initiativ. Var därför beredd på att kunna styra upp och hantera varierande uppgifter och om du även är stresstålig är detta en stor bonus.

Noggrann och organiserad: Som chefssekreterare är du din chefs andra hand och behöver vara organiserad och noggrann i dina uppgifter. Du kommer även ta hand om mycket administrativa delar och det krävs då att du är duktig på att skriva och formulera dig, samt att du besitter bra datakunskaper.

Det är viktigt att du kan organisera dagen, lägga scheman och helt enkelt ha en bra koll på dina chefsuppgifter samt vad du kan göra för att underlätta för din chef. Att du håller koll på papper, dagordning och arbetsuppgifter är därför A och O och att inkludera färdigheter som dessa på ditt CV, kommer att få det att stå ut från mängden.

Punktlig: Du kommer att ha hand om många olika projekt och administrativa uppdrag. Det är därför viktigt att du är punktlig och är bra på att prioritera din tid för att du ska kunna hålla företagets deadlines.

Lästips: CV | Administratör – övertyga med innehåll och struktur

Vad ska jag undvika i mitt CV?

Ett CV för chefssekreterare skriver du utifrån dina egna meriter och förutsättningar. En arbetsgivare kommer direkt att märka om du har framhävt dig själv på ett felaktigt sätt och om du faktiskt besitter de kunskaper som du har poängterat i ditt CV. Håll dig därför alltid till sanningen och inkludera endast saker som du faktiskt kan stå för.

För att ditt CV ska vara utmärkande i konkurrensen är det viktigt att det är välformulerat men även lättläst. Det sista en arbetsgivare vill göra är att behöva sortera ut information eller läsa om saker som inte alls är relevant för arbetet. Försök därför hålla ditt CV så kort som du kan, utan att ta bort viktiga delar eller information som gör dig till en utmärkande kandidat.

Sist men inte minst kan det vara bra att inkludera varför du söker detta specifika jobb som chefssekreterare. Har du någon tidigare erfarenhet som gör dig till en bra tillgång eller har du ett personligt skäl varför denna arbetsroll intresserar dig lite extra?

Arbetsgivare älskar intressanta ansökningar och detta kan då ge dig flera fördelar. Du ger även läsaren en känsla av att du finner arbetet betydelsefullt och att du kommer vara engagerad i din roll som chefssekreterare.

Förbereda sig för en intervju som chefssekreterare

Som chefssekreterare kommer du att vara chefens trogna stöd i arbetsvardagen vilket förutsätter att du är pålitlig, organiserad och även påläst. Kraven som ställs på chefssekreterare är ganska höga till skillnad från andra jobb, vilket gör det lite extra viktigt att du sätter dig in i rollen redan på intervjun och gör efterforskningar om bolaget och även din chef.

Ett bra tips är att du är förberedd på vilka frågor som ställs och även funderar på ditt löneanspråk då detta garanterat kommer att dyka upp under samtalet. För att visa dina assisterande egenskaper, är det viktigt att du visar att du är bra på att lyssna och skriv därför ner viktiga punkter under samtalets gång. 

Utöver detta är det såklart även viktigt att du anländer till intervjun i god tid och att du åsidosätter tillräckligt mycket tid för att få en god inblick över bolaget du söker jobb på. Klä dig smart och du kommer att kunna göra ett bättre intryck.

CV – exempel för chefssekreterare

Personuppgifter

Namn: Anders Pettersson
Adress: Västra Gatan 87 Postnummer: 123 45
Ort: Stockholm Telefon: 070-765 43 21
E-post: anders.pettersson@email.se


Sammanfattning

Med lång erfarenhet av chefssekreterarjobb kan jag säkerställa att ni får en kollega som vet hur man levererar i tid. Jag är serviceinriktad, noggrann och snabb.


PROFESSIONELL ERFARENHET

Chefssekreterare | Innovationsbolaget AB |
Januari 2016 – Nuvarande

 • Ansvarig för att organisera och hantera chefsens kalender, inklusive mötesbokningar och resplanering.
 • Skriver och formaterar korrespondens och rapporter för företagets ledningsgrupp.
 • Hanterar konfidentiell information med hög integritet och sekretess.

Chefssekreterare | Konsultföretaget ProManagement AB |
Maj 2011 – December 2015

 • Assisterade företagsledningen med dokumenthantering, presentationsmaterial och rapporter.
 • Samordnade interna och externa möten, inklusive att boka konferenslokaler och ta hand om praktiska arrangemang.
 • Skötte telefonväxeln och agerade som första kontaktperson för externa samtal.

UTBILDNING

Kandidatexamen i företagsadministration |
Stockholms universitet | 2010

 • Inriktning på administrativt arbete och kommunikation.

REFERENSER

Referenser lämnas gärna på begäran

Hör gärna av er ifall ni har några ytterligare frågor eller funderingar.

Med vänliga hälsningar,

AnnaVidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA