CV | Takläggare – skrivtips och CV-exempel

Takläggare är de professionella hantverkare som anlitas för att bygga, underhålla och reparera tak. Det är ett fysiskt ansträngande jobb som kräver att hantverkaren är vältränad. Hantverkaren behöver även omfattande kunskaper om material och verktyg som används inom yrket. Efterfrågan på takläggare anses öka de kommande åren.

För att öka dina chanser för att bli anställd som takläggare behöver du bara följa punkterna som presenteras nedan. Du kan sedan använda dig av teman och stilar du hittar i din ordbehandlare för att göra din CV mer personlig.

  1. Hur gör du din resumé mer unik som takläggare?
  2. Vad du bör undvika att nämna
  3. CV exempel takläggare

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

Hur gör du din resumé mer unik som takläggare?

Delar som bör finnas med i din CV:
1. Målbeskrivning
Din resumés målbeskrivning bör beskriva vad du önskar uppnå i din karriär och bör kort nämna dina erfarenheter och kunskaper inom yrket. Rekryterare har sällan tid att läsa längre utläggningar, så din målbeskrivning bör inte överskrida tre rader. För att sticka ut bör du försöka nämna dina bästa sidor i dessa rader.

2. Färdigheter
Att vara takläggare är ett väldigt fysiskt yrke. Därför krävs det mer av fysiska och tekniska kvalifikationer än teoretiska kunskaper. Därför är egenskaper som förståelse för skriftliga instruktioner, för hur man läser konstruktionsritningar, olika sätt att konstruera tak på, kunskap om arbetsplatssäkerhet, tunga lyft etc. Lägg gärna till personliga egenskaper som rak kommunikation, kunskaper inom beräkningar och självmotivation. Datorkunskaper är en annan fördel.

3. Yrkeserfarenhet
Nämn tidigare yrkeserfarenhet som är relevant för yrket som takläggare. Glöm inte att nämna arbetsplatser med hela namn, vad du arbetade med där och hur länge du arbetade där. Är det ditt nuvarande jobb du pratar om så beskriv jobbet i nutid. För alla andra yrken i listan bör beskrivningen vara i dåtid. Beskriv gärna verktyg och material du har arbetat med.

4. Kontakter
Även om det inte är obligatoriskt eller nödvändigt, kan det ge mer tyngd till din resumé om du nämner engagemang eller medlemskap inom fackförbund, klubbar och grupper på sociala medier som är relevanta för yrket.

5. Utbildning och träning
Det finns inget egentligt utbildningskrav för takläggare, men kvalifikationer och utbildning hjälper oftast när det gäller ansökningar, då de ger dig ett försprång. Nämn gärna lärlingsplaceringar du harhaft.

6. Referenser
Det är alltid en bra idé att ha två eller tre referenser du kan visa upp i en resumé när du söker jobbet som takläggare. Det kan vara en tidigare handläggare, lagledare eller chef. Referenser får dig att framstå som mer pålitlig för en rekryterare.

Vad du bör undvika att nämna

1. Höjdrädsla
Det borde inte behöva nämnas, men prata inte om att du är höjdrädd även om du är. Har du en rädsla för höjder bör du kanske söka dig till ett annat yrke, då takläggare oftast befinners sig på tak många meter över marken.

2. Otålighet
En takläggare behöver mycket tålamod då många moment kräver tid för att utföras perfekt. Det krävs ofta att du tålmodigt behöver matcha material med hur ritningen ser ut, så din resumé får inte göra att du framstår som otålig.

3. Fysiska svagheter
Takläggare behöver ofta lyfta tunga material och verktyg samt balansera på mycket höga ställningar och tak. Detta kräver att du är fysiskt stark för att klara av yrket.


CV exempel för takläggare

John Williams
(214) 748-3647 | johnwilliams@gmail.com


Sammanfattning
Focuserad och stark takläggare med fyra års yrkeserfarenhet. Skicklig med varierande material och verktyg samt takläggningssystem, t ex TPO, PVC, Bitumen etc. Förmögen att förstå och följa tillhandahållna ritningar och instruktioner.


Färdigheter
• Installera taksystem, t ex PVC, TPO, EPDM-gummi, Bitumen etc.
• Förståelse av ritningar, diagram och andra tekniska instruktioner
• Kostnadsberäkningar för material
• Kunnig inom arbetsmiljö och säkerhet
• Grundläggande beräkningar
• Rak kommunikation


Yrkeserfarenhet
KING’S CONSTRUCTION COMPANY
Albany, NY
Takläggare
2013-2016
• Genomförde företagets säkerhetsgenomgångar
• Lastade av material från arbetsfordon
• Återkommande kontroll av färdigställda tak
• Städade av snö och skräp från tak innan arbete kunde återupptas

FLORIDA ROOFING AND CONSTRUCTION
Miami, FL
Kommersiell takläggare
2017-Nuvarande
• Lägger tegel- och cementpannor
• Placera filt- eller tjärpapp
• Klä ytterväggar med aluminium, trä, grus och andra material.
• Laga trasiga takpannor
• Avlägsna gamal takmaterial
• Inspektera takpannor och läggning
• Effektivt träna och handleda nya anställda


Prestationer
• Pris för Bästa Takläggaren 3 gånger
• Medlem i Florida Roofers Community sen 2013


Utbildning
Gymnasieexamen
2012
California Vocational High School
San Francisco, USA

Med alla dessa tips kan du författa en resumé som kommer sticka ut från mängden och imponera på rekryterare. Belys vad just du är bäst på för att vara säker på att få jobbet.


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA