CV | Physioterapeut assistent – skrivtips och CV-exempel

cv exempelbild för physioterapeutassistentPhysioterapeutassistenter som yrkesgrupp arbetar oftast inom vårdlag som hjälper personer med begränsad mobilitet klara av dagliga aktiviteter. Det är ett givande arbete som kräver väldigt specifika kvalifikationer. Här följer några saker att beakta för att skriva en lysande resumé som kan leda dig till detta yrke.

 1. Hur gör du din resumé unik
 2. Saker du bör undvika i din resumé
 3. CV exempel

 
 

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

[maxbutton id=”1″]

Hur gör du din cv unik som Physioterapeutassistent?

Delar du bör ha med i din resumé:

 1. Sammanfattning
  Efter att du har skrivit ner din kontaktinformation högst upp på sidan bör du skriva en kortfattad sammanfattning som leder vidare till resten av resumén. Den här korta paragrafen, max 3-4 rader, bör belysa dina styrkor. Använd gärna yrkesspecifika termer för att fånga läsarens intresse och få dem att fortsätta läsa.
 2. Utbildning och licensiering
  Här listar du alla dina utbildningar och licensieringar/certifikat, från gymnasieexamen till den senaste. Lista alltid namnet på instutitionen som examinerade och på certifikatet, samt vilket år du satt för certifieringen. Du behöver inte nämna några betyg, annat än om de inte är riktigt bra. Nämn även pris och utmärkelser du fick under den här tiden.
 3. Relevant yrkeserfarenhet
  Har du tidigarte erfarenhet från relevanta yrkesområden listar du dem här, i kronologisk ordning. Varje post har namnet på företaget eller vårdgruppen som titel, följt av din yrkesroll, mellan vilka datum du arbetade där och vilka uppgifter och ansvarsområden du hade. Nämn gärna dina prestationer.
 4. Färdigheter
  Självklart behöver du ha färdigheter som vårdgivare och specifika färdigheter som tillhör jobbet som physioterapeutassistent, t ex patientvård och medicinsk anatomi, men du bör även besitta egenskaper som hög social kompetens, laganda, kommunikation eller liknande för att sticka ut från mängden. Andra efterfrågade egenskaper är kunnighet inom IT, ledarskap och sinne för organisation.
 5. Nyckelord
  Eftersom rekryterare oftast använder nyckelord för att hitta vilka kandidater de helst vill träffa, är det väldigt viktigt att du inkluderar dessa i din resumé. För physioterapeutassister kan det innebär ord som patientutvärderingar, äldrevård, namn på utbildningar och certifieringar, tidigare yrkeserfarenheter med flera. Använd både förkortningar och hela benämningar för att öka dina chanser.
 6. Kontakter
  Om du är medlem i fackförbund som Physioterapeuterna eller liknande organisationer, eller om du har erfarenhet från volontärarbete som är relevant för yrkesrollen, lista dessa under den här kategorin.
 7. Certifieringar
  Här listar du certifieringar som är relevanta, men som inte kommer direkt från utbildningar från högskola eller universitet. Du kanske har deltagit i utbildningsdagar via jobbet eller någon organisation, eller genomgått en certifiering via en nätbaserad kurs. Dessa certifieringar är speciellt hjälpsamma om du precis har avslutat din utbildning och inte har någon yrkeserfarenhet att tala om.
 8. Korrekturläs
  Vilken information du än väljer att ta med i din resumé, var noga med att korrekturläsa din text. Det får inte förekomma några stavfel eller grammatiska fel.
 9. Referenser
  I slutet av resumé skriver du dina referenser. Det bör vara tre till fem personer, gärna tidigare arbetsgivare, som kan gå i god för din arbetsmoral, ärlighet och dina färdigheter.

Saker du bör undvika i din resumé

 1. Generaliserat karriärmål
  Om du vill skriva med ett karriärmål, var noga med att det inte verka för generaliseratIf you want to include an objective, make sure it doesn’t sound too generalized. Du behöver bara skriva ett karriärmål om du inte kan skriva ner någon färdighet eller egenskap som inte passar någon annanstanns.
 2. Otydlig
  Var väldigt noga med att alla delar av din resumé är tydliga och lätta att läsa. Undvik otydlig och oorganiserad information. Skriv allt i lättförståeliga meningar och beskrivningar.
 3. Längdproblem
  Om din resumé överstiger två sidor bör du se över din information och ta bort allt som inte är absolut nödvändigt.

Exempel på resumé för physioterapeutassistent

Joana Maggie Smith
Florida, FL | (214) 748-3647 | joanasmith@gmail.com


Sammanfattning

Godhjärtad och kvalificerad physioterapeutassistent med tre års erfarhet från arbete på flertalet välrenommerade sjukhus. Specialicering inom eftervård efter operation och träna nya medarbetare. Förmögen att arbeta under stress och hjälpa till i akuta situationer.


Färdigheter

• Vårdplanering och koordinering
• Vårdhistorik och fysiska undersökningar
• Skriva journal och Dokumentering
• Förbättra processer
• Träna anställda
• Planering av In- och utskrivningar
• Planera medicinering
• Företräda patienter


Licenser och Certifieringar

• BLS och ACLS certifieringar, San’s Heart Association, 2013
• ACLS Instruktör, American Heart Association, 2014-2015
• Certifiering för Medicinsk Assistans, Florida State University, 2013


Klinisk rotation

• Californian Regional Hospital, FL: Intensivvårdsavdelningen
April 2012 – December 2012
• Red Cross Hospital, Coral Springs, FL: Praktik på mentalvårdsavdelningen
Januari 2013 – Juni 2013


Yrkeserfarenhet

SAN FRANCISCO MEDICAL CENTER
San Francisco, CA
Physioterapeutassistent, Kirurgavdelningen
Juli 2015-December 2016
• Utvärderade potentiella patienter
• Assisterade under operationer
• Skrev vårdhistorik och utförde fysisk undersökning av patienter innan operation

FLORIDA HOSPITAL FOR ELDERLY
Florida, FL
Physioterapeutassistent, Akutavdelningen/Traumaenheten
Januari 2017-Nuvarande
• Rutinmässig hälsokontroll
• Tillhandahålla vård för preliminära traumapatienter


Utbildning

Kandidatexamen inom Zoologi
2008-2012
University of California
San Francisco, USA
• Dean’s List


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA