CV | Målare – skrivtips och CV-exempel

Vi alla älskar färger och hur de sprider sig genom våra rum. Oavsett om det interiör eller exteriör, är välmålade väggar och tak extremt viktiga för att byggnaden ska se bra ut. För att förbättra vår estetik behöver vi ofta ta hjälp av en professionell målare. Om du vill hjälpa människor på samma sätt, läs vidare om hur du framgångsrikt landar jobben.

 1. Saker du borde lägga till i ditt CV
 2. Saker du bör undvika att ta med på ett målare CV
 3. Lönespann och jobbtillväxt
 4. En fullständig CV mall för målare

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

Saker du borde lägga till i ditt CV

 1. Kommunikation
  En professionell målare ska kunna kommunicera effektivt med kunderna och räkna ut deras krav utifrån deras kommunikation. Det finns många människor som inte är så bra på att kunna förklara exakt vad de vill ha till deras rum eller kontor utan de kan enbart ge oklara tips och det är allt du får att jobba med. Så du måste ha exceptionell lyssnarförmåga och kommunikationsförmåga för att dra en bra slutsats.
 2. Uppmärksam på detaljer
  När det kommer till kreativa jobb som målare, förtjänar detaljer mest av uppmärksamheten. Eftersom färgen kommer att finnas kvar i rummet eller byggnaden under en lång tid, kommer kunden inte vara nöjd med en bristande arbetsuppgift. Speciellt med målande så kan även den minsta bubblan på ett skikt eller ett mindre kantfel sticka ut som en öm tumme. Detta betyder att du måste vara uppmärksam på detaljerna och noga ta bort misstag för att ge ett felfritt jobb till kunden.
 3. Estetisk känslighet
  Varje målare behöver tänka på sitt jobb som en konst. Det är på så sätt man går från att vara en okej målare till en fantastisk. För att nå detta behöver du en bra estetisk känsla, som exempelvis veta vilken den bästa färgkoordinationen är eller vilket mönster som fungerar bäst på klientens väggar. Du måste även ta in klientens egen estetik för att själv fatta såna beslut.
 4. Fysisk uthållighet och fingerfärdighet.
  Du borde ha en bra fysisk uthållighet för att klara av de långa timmarna stående och sträckandes på armen för att måla. Det kan snabbt börja göra ont för en amatör eller en målare med kort erfarenhet. Se till att du inte befinner dig i någon av dessa grupper och att du tål att vara aktiv under många timmar om dagen. Fysisk skicklighet är också en viktig punkt, eftersom du måste ha en bra handkoordination för att kunna göra ett en ren beläggning.
 5. Kunskap i verktyg
  Det finns många olika sorter av verktyg tillgängliga för målarjobb, så som olika borstar, rullar, slipmaskiner, skrapor och textureringsutrustning. För att bevisa att du är en erfaren målare bör du visa din erfarenhet med olika målarverktyg. Rekryterarna kommer att förvänta sig att du vet vilket verktyg du ska använda för maximal effektivitet och noggrann beläggningseffekt. Du borde även ha bred kunskap om rengöringsverktygen.
 6. Kännedom om material
  Målarmaterialen är kemiskt mycket rika och varierar mycket I textur. De har också olika viskositetsnivåer och tar olika lång tid på sig att torka. Du måste veta vilket som skulle vara det bästa alternativet för klientens yta eftersom fel kombination kan leda till oönskade utfall som flagning, sprickor och ett urtvättat utseende.
 7. Tidshantering
  Eftersom det oftast bara finns en begränsad tid som du kan spendera på ett projekt, så bör du vara bra med tidshantering. Handledaren kanske inte alltid låter dig veta hur mycket tid som är kvar, så du måste räkna ut på egen hand om du är för långsam eller för snabb och justera hastigheten därefter.
 8. Utbildningskrav
  Som ett minimum ska dina utbildningsbevis omfattas av gymnasiet eller en certifiering. Du kanske även har en utbildning från arbetsplatsen eller som lärling vilket kan vara ett bevis på dina tekniska färdigheter. En statlig godkänd teknisk utbildning på 3 år i måleri krävs också på många platser.

Saker du bör undvika att ta med på ett målare CV

 1. Problematisk färgvision
  Att vara målare innebär att du ständigt måste välja mellan flera nyanser av samma färg. För detta måste du ha ögon som är nästan lika skarpa som en hök, då du måste kunna ta reda på vilken nyans som kommer se bäst ut. Många gånger kommer dessa färger att nästan se identiska ut för normala ögon. Att ha en problematisk färgvision kan därför leda till stora problem för både dig själv och ditt företag.
 2. Irrelevant arbetslivserfarenhet
  Det finns inget behov av att inkludera irrelevant jobbhistorik i din arbetslivserfarenhet. Rekryterare kommer tycka att det är en distraktion och slöseri med sin tid. Nämn därför bara arbeten som har varit relaterade till måleri.

Lönespann och jobbtillväxt

Målare tjänar ca 24.000kr I månaden före skatt enligt Allastudier.se. Arbetsområdet förväntas växa med 6 % år 2026 vilket är en genomsnittlig hastighet för yrken.


En fullständig CV mall för målare

Mary Antony
+1402 748-364 | maryantony@gmail.com
Linkedin.com/in/Mary-Antony 

 


Sammanfattning

Detaljerad, stark och kreativ målare med sex års erfarenhet. Energisk personlighet och van vid att använda olika måleriverktyg som rullar, borstar och skrapor. Kunnig vid budgetberäkning och exakt mätning av material.


Professionell erfarenhet
KING’S BYGGFÖRETAG AB
Målare
2013-2016
 • Målade inre och yttre väggar för ett bostadsprojekt
 • Utförde underleveransarbete på rutinbasis
 • Förberedde pappersarbete, så som fakturor och jobbkostnader
 • Kontrollerade kontinuerligt skicket på färdig målning
STOCKHOLM CIVILA FACILITETER
Målare
2013-2016
 • Applicera primer, färg och emaljer på olika ytor
 • Väljer ut och använder bäst lämpade material för måleri
 • Utfärdar aktuella rapporter om aktiviteter
 • Genomför säkerhetshanteringsinitiativ på platser
 • Övervakar och tränar effektivt nyanställda


Utbildning

Gymnasieexamen
2012
Stockholms Gymnasieskola

Stockholm Sverige

Färdigheter
• Industriell målarblandare
• Roller hantering
• Träpolering
• Mätning
• Ifyllning av sprickor
• Kostnadsberäkning av material
• Spray Master 5000 användning
• Strategisk planering
Prestationer
 • Slutförd PCS-Utbildning på NACE
 • CPA-certifierad målarmästare
 • Förberett 12 rum på 4 dagar

Landa ditt drömjobb med ett smart och attraktivt CV som den här! Se till att dess längd är högst två sidor, eftersom det annars kommer att tröttna ut rekrytera. Fler tips om hur man skriver ett CV? Kolla in vår CV-skrivguide.


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA