Kreativa mallar för personligt brev

En kreativ mall för det personliga brevet sticker ut ur mängden. Den innehåller former, färger och texten placeras på ett mer kreativt sätt. Även orden flyter på i en annorlunda melodi. Det kreativa personliga brevet får gärna matcha ditt CV i stil, men istället för att ta upp utbildningar och kvalifikationer ska det personliga brevet beskriva dig som person. Det personliga brevet ska helt enkelt komplettera det du skrivit i ditt CV. Men en kreativ mall för personligt brev kan du vara säker på att du får med allt som behöver finnas med och den underlättar för dig så att du verkligen får med det som är viktigt för en blivande arbetsgivare att veta om dig.

kreativ personligt brev mall 1
kreativ personligt brev mall 2
kreativ personligt brev mall 3

[maxbutton id=”4″]

Skapa ditt eget personliga brev

Vi har inte något färdigt verktyg för att skapa personliga brev men ett sådant verktyg hittar du hos CVkungen.se. På deras sajt finner du ett väldigt praktiskt, smidigt och användarvänligt verktyg för att skapa personliga brev och matchande CV med flera olika tematiserade mallar, där just den kreativa mallen är en av dem. Både mallarna och verktygen håller en väldigt hög kvalitet och de ger dig betydligt större chanser att få drömjobbet

När passar det att använda en mall med kreativt tema för personligt brev?

Det är inte bara till en jobbansökan en mall för personligt brev med kreativt tema passar in. Varje dag läser rekryterare världen över flera hundra eller rent av tusentals olika personliga brev, CV och andra dokument för att de ska hitta den ansökan som passar allra bäst för jobbet. Förutom det ska utvalda arbetssökande också intervjuas innan anställning. Det är en hel del jobb med att rekrytera personal och många gånger ögnas bara CV och det personliga brevet igenom snabbt. Har du ett kreativt personligt brev kommer det att sticka ut ur mängden och rekryteraren kan snabbt se att du är en sökande som verkligen vill visa på och använda den sidan i arbetet. Ett långt, intetsägande personligt brev som ser ut som alla andras kommer däremot öka risken för att du hamnar bland de kandidater som inte är aktuella för arbetet.

I regel är det just för kreativa jobb den kreativa mallen för personliga brev passar bäst. Arbetsgivaren söker en person som hittar lösningar, som kan få en text att flyta på, eller kanske en person som klarar av att designa på ett snyggt, praktiskt och kreativt sätt. Många gånger spelar inte utbildningar speciellt stor roll, utan det kan snarare vara den personliga lämpligheten som spelar in, samt den arbetssökandes förmåga att få färger, ord eller former att hänga samman. Genom att titta på det rekryterande företagets hemsida eller andra sociala medier kan man se en hel del information om företaget, och bara via att läsa på om vad företaget gör kan du få en bättre bild kring huruvida den kreativa mallen för personligt brev fungerar för arbetsgivaren.

Hur känner du igen en kreativ mall för personliga brev?

Även om ett personligt brev ska vara relativt kort finns det trots allt en hel del som behöver få plats. En A4-sida är maximal storlek för det personliga brevet, och det hela handlar om att uttrycka så mycket som möjligt på så lite plats som möjligt. En kreativ mall för personligt brev har ofta lite mer kreativt ordval, och den kan sticka ut lite mer när det gäller färg och struktur. Även en kreativ mall för personliga brev behöver dock ha med standarddetaljer som uppgifter för kontakt, hälsningsfras och avslutning. Mellan allt det här ska du också presentera dig själv och gärna ha med en kreativ uppmaning som lockar till mer kontakt.

I den kreativa mallen för det personliga brevet bör du presentera dig själv på ett mer fantasifullt sätt, men innehållet ska alltid vara sant. Söker du ett arbete som skribent, konstnär eller liknande där kreativitet är viktigt bör du fokusera på att få ditt personliga brev att sticka ut extra mycket. Det handlar helt enkelt om att få innehållet att bli unikt. Ge exempel på hur din kreativa sida påverkat dig, hur den hjälpt dig. Ta med exempel. Har du figurer eller bilder som väldigt tydligt visar din kreativa sida kan de tas med. Var inte för enkel med färgval, men se till att allt hänger ihop. Lägg gärna in länkar till LinkedIn-profiler, gallerier eller texter du skrivit. Gör brevet roligt och intressant för den som ska rekrytera. Se också till att det personliga brevet har samma tema som ditt CV. Det ger en betydligt mer sammanhållen bild av dig som söker arbetet och då stiger dina chanser att få jobbet.

Titta på andra typer av mallar

Även om den kreativa mallen är mycket mångsidig och passar för flera yrken är det inte säkert att den passar till just den jobbansökan du ska göra. Vissa tjänster och yrkesområden prioriterar till exempel inte kreativitet så speciellt högt utan då kan det istället vara ett professionellt arbetssätt som söks. Det kan därför vara klokt att du inför en jobbansökan också tittar på de andra mallarna som finns att tillgå för personliga brev. De andra mallarna är följande:


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA