Artikel

CVkungen.se – Recension om cvkungen

Postat på |

Om du någon gång har bråkat med cv mallar i Word eller Pages, så vet hur besvärligt det kan vara att få dem att göra som du vill. De ser bra ut, men de är utpräglat stela – det krävs många timmar av svett, tårar och förlorade hårstrån om du vill ändra en malls upplägg. Att leta arbete är stressigt som det är, så du skulle nog må bättre av att slippa ytterligare ett stressmoment.

  1. Introduktion
  2. Kännetecken och verktyg
  3. Användargränssnitt
  4. Val av cv mallar
  5. Prissättning
  6. Gratiskontot
  7. Kundservice
  8. Avsluta din prenumeration på cvkungen
  9. Slutsats – våra åsikter

Introduktion

Det var därför en frisk fläkt att hitta cvkungen. Deras minimalistiska gränssnitt och guide till upplägg gör arbetet med att skapa ett CV/Curriculum Vitae/Resumé (vad du än vill kalla det) både enklare och mer mångsidigt.

I den här recensionen kommer vi titta på verktygen, användarvänligheten, fördelar och nackdelar och vilka stöd som finns att tillgå genom att använda tjänsten.

CVkungen.se skapades för att vara en app som erbjuder standardformat för avskedsbeslut och resuméer. Dock upptäckte utvecklarna att de allra flesta använde deras tjänst för att skriva resuméer. Detta fick entrepenörsandan i utvecklarna att vakna och nu är de enbart inriktade mot resuméer. Genom specialiseringen har de kunnat skapa en imponerande tjänst för arbetssökande.

Huvudsakliga kännetecken och verktyg

När man först kommer in på hemsidan, möts man av den stora mängd information som ges om tjänsten som erbjuds. Layouten är minimalistisk, vilken är en välkommen fläkt som känns öppen och inbjudande. Du störs inte av reklam eller distraheras av påstridiga pop-ups.

Klickar du dig vidare till “CV-mallar” kommer du till en skog av kostnadsfria CV-upplägg. Här erbjuds du allt från den klassiska mallen de flesta känner till, till några riktigt eccentriska mallar som garanterat får dig att sticka ut ifrån mängden.

Alla mallar som erbjuds följer dock standarder givna av professionella rekryterare, så det är otroligt att du hittar något som verkar vara från en annan verklighet – professionalism är ledordet på den här sidan.

Först väljer du din mall. Du kan ändra mall senare om du inte är nöjd med den du valde, vilket är väldigt användbart.

Fyll i all kontaktinformation – namn, adress, telefonnummer och epostadress. Det interaktiva formuläret kommer tala om vad du bör skriva var och ge dig hjälp om det behövs.

Kännetecken och verktyg bild

Nästa steg är din Sammanfattning – vad vill du få ut av ditt yrkesval och vilket är ditt karriärmål. Här beskriver du vad du är bra på och vad du anser är dina fördelar (USP – unique selling points på engelska). Den här delen handlar om att locka rekryteraren att läsa mer om dig.

Standarden säger att du bör beskriva din Yrkeserfarenhet, Utbildning och dina Färdigheter efter Sammanfattningen. Inga krångligheter än så länge.

Gränssnittets arbetsyta är nästan helt fri från sådant som annars hade fått den att verka överbelamrad, vilket gör det möjligt för dig att fokusera helt på att sälja in dina erfarenheter och färdigheter.

Ett verktyg vi saknade var en guide för Färdigheter-avsnittet. Exempel på färdigheter att ta med, kanske några råd om vilka ord som man kan använda eller liknande hade varit till stor hjälp, framförallt för personer som inte har skrivit resuméer på många år.

Ett verktyg som kan läggas till är Rekommenderat Innehåll, till exempel Kurser, Fritidsaktiviteter, Praktik etc. Det finns även en Övrigt-sektion som du kan sätta titel på och lägga till om du har information du vill lägga till och som inte passar under de andra sektionerna.

Dessa tilläggsverktyg låter dig visa upp dina styrkor och kunskaper på ett mångfacitterat sätt. Vi var imponerade av hur anpassningbart programmet var.

En av de tilläggsverktyg som vi fann vara extra användbart var funktionen att få din resumé bedömd av en expert. Detta är ett väldigt bra verktyg om du inte känner dig helt säker på din egen skrivarförmåga. När den här recensionen skrevs var kostnaden 221 kr, med det var ett specialerbjudande. Det normala priset är 354 kr. Om det innebär skillnaden mellan att få jobbet eller inte kan det vara värt investeringen: ingen vill se stora missar i en resumé.

Vi fann hela upplevelsen av att skapa ett CV med hjälp av de färdiga mallarna väldigt imponerande, och de många verktygen är till stor hjälp om du inte vet hur du ska börja.

Avsnittet som innehåller exempel erbjuder både en överblick över framgångsrika resuméer och bloggartiklar som hjälper dig plocka fram rätt information. Exemplen är samlade under yrkestitel – oavsett om du söker jobb inom IT, neurokirurgi eller kundtjänst kan du hitta exempel på hur du kan skriva för att slå huvudet på spiken.

Användargränssnitt

Som vi nämnde tidigare är användargränssnittet städat och rent. Det finns ingen reklam, inga pop-ups och inga “hjälpsamma” gem som flyter runt och är i vägen.

Det du dock bör vara uppmärksam på är att cvkungen är en webapplikation; du kan komma att märka att saker och ting ändras och flyttar på sig om du minimerar skärmen under arbetets gång.

Bilden ovan visar en minimerad skärm. Öppnar du din webläsare i helskärmsläge, som nedan, ser du fler verktyg och funktioner.

Detta är en designmiss vad gäller gränssnittet – vissa funktioner är bara tillgängliga i helskärmsläge. Detta är dock hur många webbapplikationer fungerar.

Trots denna miss är cvkungen en av de snyggaste användargränssnitten vi har arbetat med. Bristen på reklam och bråte innebär att du har ett gränssnitt att arbeta med som gör det lättare för dig att fokusera på vad du vill få gjort.

Val av cv mallar

Det finns tolv olika mallar, alla namngivna efter huvudstäder världen över.

Santiago och London är förmodligen de mallar som har de mer klassiska uppläggen – städade, skarpa och lätta att följa.

Vancouver är en lite galen mall. Jag hade personligen varit lite försiktig med att använda den här mallen om du söker jobb i en kontorsmiljö, men den kan passa någon som söker jobb inom “alternativa” yrken – yoga eller pilates instruktörer kanske får användning av den här mallen.

Oavsett vilken yrkesroll du söker dig till finns det en mall som reflekterar hur du vill presentera dig själv för rekryterare.

Prissättning

Det finns olika prisnivåer, beroende på vilka verktyg du vill få tillgång till – Gratiskonto eller Premiumkonton.

Gratiskontot

Gratiskonto ger dig tillgång till CV-byggarfunktionen, men du måste skaffa ett Premiumkonto för att kunna ladda ner ditt färdigställda dokument som PDF-fil.

Det finns ingen information om detta på första sidan, så du kan komma att lägga ner många timmar på att skapa den perfekta resumén, för att sedan upptäcka att du inte kan komma åt ditt underbara dokument.

Du kan dock ladda ner det du har skapat som en .txt-fil (vilket ger dig texten utan layouten) eller så kan du köpa en 7-dagarsprenumeration för 19 kr; det kunde varit mycket värre.

Om du är frilansare och som många inom din yrkesroll har många strängar på din lyra (det kallas “portföljkarriär”, Morsan!), kommer du behöva ett Premiumkonto för att kunna skapa flertalet resuméer.

Premiumkonton

Premiumtjänsten erbjuder samma saker saker som Gratiskontot, plus att du kan ladda ner hur många perfekta PDF-exemplar av din CV du vill.

Det finns flera olika prisklasser.

Om du tror att du bara kommer använda tjänsten en gång (kanske behöver du bara skapa ett CV) kan 7-dagars Prova På-prenumerationen för 19 kr vara alternativet för dig. Du får tillgång till allt som de övriga prenumerationerna erbjuder, så som obegränsat antal olika resuméer (för portföljskarriärsfolket) och obegränsat antal Personliga Brev, samt möjligheten att anpassa mallarna helt efter eget tycke och smak och med alla tillgängliga färgsättningar.

Kundservice

All kundservice kommer i skrivet format, antingen som filer eller skrivna råd. FAQ-delen täcker frågor om Tjänster, Betalning och Konto; ett par frågor besvaras per kategori. Det finns telefonsupport, men då företaget ligger i Nederländerna kan det bli dyrt för internationella kunder. Det finns även ett kontaktformulär. Kontentan är att även om det finns alternativ för kundkontakt är de inte så många.

Facebook-sidan är mer eller mindre en reklamtavla för tjänsten. Det finns obesvarade frågor som användare har lämnat i kommentarsfältet till en del av de reklampackade inläggen. Facebook är alltså inte bästa sättet att försöka kontakta företaget på.

Det väldigt utförliga Hjälp-avsnittet erbjuder dock en hel del information.

Avsluta din prenumeration på cvkungen

Till skillnad från många andra tjänster på nätet som du kan prenumerera på, är det väldigt enkelt att avsluta din prenumeration på cvkungen. Se bara till att du har läst igenom användarvillkoren noga om du vill nyttja 7-dagarsprenumerationen som kostar19 kr för att ladda ner din PDF.

En användare nämnde på Facebook-sidan att de hade laddat ner en PDF-fil av resumé och sen inte gått tillbaka till sidan igen förrän de blev av med kostnaden för en månatlig prenumeration påföljande månad. Du slipper en sådan överraskning genom att avsluta din prenumeration innan de första 7 dagarna har löpt ut. Detta finns även nämnt på sidan du verifierar prenumerationen på.

Det är väldigt enkelt att avsluta din prenumeration. Klicka bara på rullistan i övre högra hörnet och välj Konto. Scrolla ner till slutet av sidan och välj Ta Bort Konto eller Ändra Konto.

Slutsats – våra åsikter

Vi tror inte att vi hittills har hittat en bättre applikation för att skapa professionella resuméer. Användargränssnittet är lätt att använda och fritt från bråte, t ex reklam eller för mycket information, och mallarna är stilrena och lätta att anpassa efter behov.

Det finns en sektion som även hjälper dig skriva ett Personligt Brev och en del där tillgängliga jobb annonseras – du kan söka de jobben direkt från cvkungen. Vi anser att detta är ett suveränt verktyg som gör cvkungen till en av de bästa applikationerna för jobbsökare.

Det som drar ner betyget är att du måste starta en prenumeration för att kunna ladda ner din resumé i PDF-format, men Gratiskonto låter dig ladda ner din resumé i .txt-format och du har fortfarande tillgång till de tips och verktyg som applikationen har att erbjuda. Glöm inte att avsluta prenumerationen om du väljer att betala för 7-dagars Prova På-prenumerationen.

Funderar du på att byta yrke eller bara ser dig om efter en ny yrkesroll på ett nytt företag, rekommenderar vi dig att prova den här tjänsten och se var den leder.

Lycka till!


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA