Artikel

Jobbsökningssidor

Postat på |

Även för två decennier sedan var det väldigt svårt för människor att få tag på sitt drömjobb, även efter det stora antalet lediga platser på marknaden. Problemet var att rätt personer inte fick rätt information vid rätt tidpunkt! Oavsett hur fel världen är på väg, så finns det en ljusglimt inom området för arbete som skiner ljusare och ljusare varje dag.

  1. Indeed
  2. Monster
  3. Career Builder
  4. Dice
  5. Linkedin

Vi pratar om webbplatser för arbetssökande som är dedikerade till att skapa stark och snabb kommunikation mellan anställning och anställd. Det finns många sådana jobbsökningsmotorer just nu, så vi har sammanställt en lista över de fem bästa arbetssökningssidorna just nu för dig!

Top 5 jobbsökningssidor

1. Indeed

Starten:
Indeed grundades i november 2004 av Paul Foster och Rony Kahan. I oktober 2010 överträffade de Monster.com som jobbwebbplats med högsta trafik! Indeed lockar nu 200 miljoner besökare varje månad!

Användarbas:
De tjänar en bred användarbas på 60 länder och 28 språk, inklusive arabiska, kinesiska, franska, tyska, ungerska, ukrainska m.fl. Hundratals företag runt om i världen är beroende av att hitta kompetenta och kompatibla medarbetarna så om du letar efter ett jobb så kan det här vara ett bra ställe att börja.

Tjänster:
Indeed inkluderar en arbetssökningsmotor där du kan begränsa sökningen genom att svara på två frågor – vad och var. ”Vad”-delen kan hjälpa dig genom att ange jobbtitel, företagets namn eller tillhörande sökord. I rutan ”var” kan du skriva i platsdetaljer som namn på stad, län eller postnummer.

Bland resultaten kommer du att se alla jobbannonser som matchar dina kriterier, t.ex. företagsnamn, plats, arbetsbeskrivning och hur tidigt det har publicerats. Du kan spara de jobb du vill eller filtrera dem enligt beräknade löneområden, karaktärer, efterfrågad erfarenhetsnivå och mer.

Efter att ha öppnat upp ett konto kan du ladda upp ditt CV, få reda på branschtrenderna och även utnyttja jobbkonkurrensindexet.

Pris:
De erbjuder olika prispaket för arbetsgivarna. Man kan lägga ut annonser gratis, vilket kommer att visas i allmänna sökresultat och accepteras på mobila applikationer. För att sponsra en jobbannons måste du spendera mist 5 dollar per dag. Detta visar din annons högst upp bland alla sökresultat och når fler potentiella kandidater via mobiler, datorer och jobbalerter. Du behöver bara betala när folk faktiskt klickar på din jobbannons.

Appar och sociala medier:
Indeed finns närvarande på alla stora sociala medieplattformar, så som Facebook, Twitter och Instagram med ett stort antal följare. Du kan också hitta deras mobilapplikation för både Android och Apple-system.

2. Monster

Starten:
Monster har behållit sin plats som en av de största arbetssökmotorerna och den mest trafikerade jobbwebbplatserna i USA under flera år. Allt började år 1994 när Jeff Taylor bestämde sig för att bygga en möjlighet för arbetssökande att söka arbete baserat på en databas med en webbläsare. Just nu består Monster av ca 5000 anställda som spridits ut i 36 länder runt om i världen.

Användarbas:
Att vara en av de mest trafikerade webbplatserna innebär det att det uppenbarligen tjänar en stor användarbas som består av flera olika länder. Under 2009 lyckades man locka mer än 63 miljoner arbetssökande per månad och redan nu innehåller Monster totalt 5 miljoner jobb! Enligt deras hemsida läggs 29 CV och 7900 jobbannonser upp varje minut.

Tjänster:
Monster är ett bra ställe för både arbetssökande och arbetsgivare men den sistnämnda gruppen måste betala för det. För sökanden finns det hundratals företagsprofiler och olika typer av karriär att titta på. Det finns två rutor där du skriver in det jobb du önskar och den föredragna platsen.

Pris:
Om du är arbetsgivare kan du ta nytta av Premium jobbannonser och Power CV sökningar genom att göra några inbetalningar. Även om huvudföretagsprofilen är gratis, hjälper dessa två funktioner dig att få fler potentiella kandidater på kortare tid.

Jobbannonserna kommer till ett pris av 499 dollar per jobb i 30 dagar och 529 dollar per jobb i 60 dagar. De kommer sprida ut din jobbannons till mer än 500 webbplatser och samla data från över 100 källor, inklusive sociala medier.

Om du använder Power Resume Search, eller Power CV sökning, kan du köpa 300 CV visningar över en månad för 575 dollar, 600 CV i 2 månader för 750 dollar och 900 CV i 3 månader för 899 dollar. Det ger dig 150 % mer kvalificerade kandidater och 97 % snabbare kandidatsökning med 65 % mindre tid på rekrytering.

Appar och sociala medier:
Monster är aktivt på sociala medier med livekonton på Facebook, Twitter, Instagram, Google Plus och Youtube! För mobilanvändare har 18 000 personer hämtat ner appen till sin Android telefon, med ett betyg på 3,5 stjärnor av 5. 6500 personer har hämtat ner iOS- versionen som ligger på ett imponerande 4,5 stjärnor i betyg.

3. Career builder

Starten:
En annan väldigt stark konkurrent och definitivt en medlem av elitens jobbsökningssidor i Amerika, är CareerBuilder. Den grundades 1995 av Robert J. McGovern och var då mer känt som NetStart Inc. Just nu finns det ca 3000 globalt anställda i företaget som erbjuder sina tjänster på flera olika språk.

Användarbas:
Att vara en global spelförändrare inom området av online portaler, verkar CareerBuilder idag i 23 länder förutom USA. Dessa inkluderar Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Grekland, Sverige, Indien och många andra länder i Europa, Asien och Sydamerika!

Det har lockat 80 miljoner arbetssökande och har nu tjänat mer än 60 ATS-integreringar. Tre miljoner jobb läggs ut här varje månad eftersom arbetsgivarna har ca 155 miljoner kandidatprofiler att välja mellan! Dessutom har de också förvärvat mer än 20 miljarder datapunkter relaterade till yrken tillsammans med miljontals arbetskraftprofiler.

Tjänster:
Du kan söka igenom jobb här beroende på titlar, branschtyp och önskat tillstånd som anges på webbsidan. Här kan du söka efter särskilda jobbtitlar, yrkeskunskaper, företag och platser som stad, län eller postnummer. Alla resultat kommer att komma med detaljer så som lön och typ av tidsåtagande. Du kan spara dem du gillar eller maila dem till en vän med endast ett klick!

Arbetsrekommendationer kommer att göras till dig av webbplatsen efter att du lagt till ditt CV. Det finns tillhörande Talent Networks som kommer att förbättra dina möjligheter på marknaden.

Pris:
Arbetsgivarna kan köpa jobbannonser antingen ”en i taget” eller ”prenumerera och spara”. För det första alternativet kan man köpa en annons för 375 dollar eller upp till 36 annonser för bara 125 dollar per jobb. Om du vill spara ännu mer, välj då det andra alternativet.

Det finns tre abonnemangsplaner som heter Lite, Standard och Pro som är inställda på tre olika budgetpunkter. Lite kostar det lägsta med 210 dollar per månad, men har också minst att erbjuda med bara en jobbannons tillåtet per månad och inga jobbförstärkta e-postmeddelanden.

För att lägga ut 3 jobb per månad och ha 100 jobbförstärkta e-postmeddelande, välj Standardpaketet för 299 dollar. Propaketet kostar så mycket som 499dollar i månaden eftersom det låter dig lägga ut 5 jobbannonser per månad och 250 jobbförstärkta e-postmeddelanden.

Appar och sociala medier:
Du kan hitta CareerBuilden på sociala medier på deras Facebooksida, LinkedInsida eller Twitterkonto. Använd dem på språng med deras Android-app som har laddats ner av mer än 19 000 användare och betygsatts till 4.1. Eller så kan du använda deras iOS-app med 4,7 i betyg av ca 18 000 personer.

4. Dice

Starten:
Till skillnad från de tidigare jobbsökningssidorna, siktar Dice bara in sig på teknikområdet. De har framgångsrikt hjälpt båda parter i den tekniska sysselsättningsnischen sedan 1990. Nu ingår de i DHI-koncernen och har över 500 anställda över hela världen. Dice har lyckats med en av de bästa platserna inom online arbetstjänster.

Användarbas:
Dice kan för närvarande erbjuda mer än 83 000 jobb inom det tekniska området. De hävdar att det finns 3 miljoner registrerade yrkesverksamma i databasen, där 75 % av användarna har en kandidatexamen eller högre. Dessutom har 65 % av dem mist 10 års erfarenhet inom relevanta områden. Varje månad kommer det 2,4 miljoner nya besökare från flera länder, inklusive USA, Storbritannien och Tyskland.

Tjänster:
Här kan du räkna ut hur mycket du borde ha i lön. Du behöver bara ange din jobbtitel, plats och års erfarenhet inom det området. Du kan också jämföra den resulterade lönen med andra konkurrenter med samma titel. Nedan är listan över färdigheter med deras värde i procent bredvid dem. Härifrån kommer du att veta vilka som är de viktigaste så du kan förbereda dig ännu bättre.

Sök i ditt område eller se de som redan är publicerade. Filtrera igenom dem baserat på datum, avstånd, företag segment etc. för att hitta det som är rätt för dig. Du kan också skapa en jobbalert för alla framtida jobbannonser på just den platsen.

Pris:
Rekryteraren måste betala 395 dollar för en jobbannons, 325 dollar per jobb för 2 inlägg, 305 dollar per jobb för 3 inlägg och 250 dollar per jobb för 5 till 10 inlägg. Alla dessa paket kan ge dig tillgång till 2 miljoner arbetssökande och CV.

Appar och sociala medier:
Dice finns tillgänglig på Facebook, Twitter och Google Plus. Du kan också ladda ner deras app från App store för Apple-enheter eller från Google Play för Android-enheter.

5. LinkedIn

Starten:
Linkedin är en av de absolut populäraste webbplatser världen över, inriktad på ett starkt närverk mellan potentiella arbetssökande och arbetsgivare. Trots att det har existerat huvudsakligen som en professionell social nätverkstjänst, så har LinkedIn Jobs varit en mycket framgångsrik arbetssökmotor sedan starten. Det var Reid Hoffman och Jeff Weiner som grundade sidan 2002 och den lanserades 2003. För närvarande har företaget nästan 10 000 anställda över hela världen med ett värde på flera miljarder.

Användarbas:
Just nu finns det ca 530 miljoner medlemmar på LinkedIn och de är anslutna till varandra i 200 länder! Denna stora användarbas är uppbackad av deras hemsida med stöd för 24 språk, inklusive arabiska, kinesiska, franska, spanska, ryska och många fler! Det finns ca 10 miljoner jobbannonser här och de hävdar att man drar ca 100 miljoner besökare varje månad!

Tjänster:
Alla användare här kan söka upp etablerade företag och ideella organisationer som de vill jobba för. Man kan även ta reda på kvoten mellan manliga och kvinnliga anställda, de gemensamma titlarna i ett företag, vart deras huvudkontor ligger och mycket mer.

LinkedIn låter dig söka efter de jobb du vill ha på dina föredragna platser. Du kan ställa in en arbetssökningsalert som skickar e-postmeddelanden till dig och skickar ett meddelande när det finns nya arbetserbjudanden i önskad beteckning. Du kan klicka på ”Ansök med LinkedIn” för att ansöka jobb på en sekund! Det skickas då ett CV baserat på din profilinformation till arbetsgivaren.

Pris:
Det finns flera metoder för både sökande och arbetsgivare här. Karriärpaketet riktar sig till arbetssökande som vill komma i kontakt med rekryteringschefer och sticka ut på sitt CV. Det kostar 29.99 dollar per månad och erbjuder sökande insikter såväl som online videokurser.

Anställningsplaner är enbart för arbetsgivare som bara vill hitta rätt kandidater snabbare. Det kostar 99.95 dollar per månad och erbjuder 30 InMail-meddelanden, obegränsad profilvisning, spårningskandidater med mera. De andra två metoderna är Business som är riktad till företagare som vill växa i sitt nätverk och Sales för att låsa upp marknadsmöjligheter.

Appar och sociala medier:
LinkedIn är mycket aktiva på sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och Youtube. Ladda ner deras mobilapp till din iOS-eller Android-smarttelefon för att bära med dig alla dessa funktioner vart du än är!

Det finns många andra jobbsökningssidor så som US.Jobs, LinkUp med mera. De flesta av dem tillåter besökare att bläddra igenom alla branscher, medan vissa är inriktade på nischgrupper. Besök de alla och se sedan vilken som fungerar bäst för dig!


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA