CV | Truckförare – skrivtips och CV-exempel

Som alltid så ska du aldrig skicka ett och samma CV till olika arbetsgivare utan du ska försöka att matcha ditt CV efter annonsen och efter dess krav. Ta med dina styrkor och kompetenser både dem professionella men också privata. Älskar du att idrotta på fritiden? Självklart ska du ta med det i ditt CV till en fysiskt krävande tjänst som truckförare.

Försök att skippa ord och meningar som ”många bollar i luften” och liknande. Uttryck istället med konkreta exempel hur du har gjort ett bra arbete och hur du har bidragit till en arbetsplats. Ta inte med onödig info som att du gillar promenader i skogen och liknande utan ta med sådant som verkligen kan gynna dig för tjänsten och kom ihåg att den som läser sitt CV har förmodligen läst hundratals om inte tusentals så gör ditt CV verkligen personligt.

  1. Nyckelkrav för truckförare?
  2. Vad skall jag undvika i min truckförare CV?
  3. Förbereda sig för en truckförare intervju
  4. CV exempel truckförare
Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den

[maxbutton id=”1″]

Nyckelkrav för truckförare

Fysisk uthållig – Som truckförare måste man räkna med att det kommer bli en del hel tunga lyft och man kommer att vara fysiskt aktiv under större delen av sitt pass. Därför är det nästan ett krav att vara i gott skick där både styrka och kondition är lika viktigt. Även om truckförare utför sitt arbete med hjälp av en truck så förekommer det alltid lyft av något slag. Så är du idrottare eller är i allmänt bra skick så har du stora fördelar.

Noggrann och uppmärksam – Som truckförare kommer man att flytta olika föremål och det får inte bli fel. Här gäller det att vara noggrann och upptäcka felet i tid innan det blir för sent. Det värsta som kan hända är att man packar en hel pall med fel varor. Det tar både tid och pengar och som truckförare jobbar man oftast ganska pressat i vissa situationer och därför är det väldigt viktigt att vara noggrann och uppmärksam.

Stresstålig – Som truckförare arbetar man oftast efter vissa tider. Man kanske ska fylla en hel lastbil med varor som måste vara klart en viss tid. Då gäller det att vara stresstålig och hålla lugnet. Som truckförare arbetar man oftast i ett led på ett lager och alla komponenter måste vara klara i tid. Med andra ord så kan vissa perioder vara mer pressade än andra men det viktigaste är att man utför sitt arbete med omsorg och noggrannhet utan att stressa upp sig för mycket.

Vad skall jag undvika i min CV?

Som alltid så ska man aldrig ljuga, sanningen kommer fram för eller senare. Har du luckor i ditt CV så kan du förklara att du har varit väldigt aktivt i ditt sökande på olika sätt. En väldigt viktig sak som många arbetsgivare inom lager/transport efterfrågar idag är utdrag ut belastningsregistret. Är det inte fläckfritt så ska du vara ärlig med det för att det kommer komma fram om din framtida arbetsgivare kräver ett utdrag.

Beroende på brottet så kan man alltid förklara för din blivande arbetsgivare att det var en engångshändelse i din ungdom men försök aldrig att ljuga, det slår bara tillbaka. Ta inte upp dina mindre smickrande egenskaper utan försök att lyfta fram dina starka och positiva sidor. Som truckförare arbetar du sällan ensam och därför är det viktig att du lyfter att du är en lagspelare som samarbetar gott med andra. Med andra ord ska du inte uppge att du föredrar att arbeta ensam.

Förbereda sig för en truckförare intervju

Som inför varje intervju så ska du komma väl förberedd. Ta reda på företaget och dess organisation. Undersök innan om vad dem anser är viktigt och var då beredd på att du kan komma att få frågor som ska passa in i deras företagskultur. Öva på olika intervjufrågor och gör det gärna framför en spegel. Kroppsspråket säger mycket om en person och därför är det en stor fördel att öva framför en spegel så at du kan se dig själv och eventuellt göra vissa förbättringar. Kom i tid och kom gärna en stund innan så att du inte stressar i sista sekund.


CV exempel truckförare

Anna Andersson

Högbruksgatan 3, 111 12 Stockholm

+46 733 122 339 | aandersson@hotmail.com.com | LinkedIn URL


SAMMANFATTNING

Med flera års bred erfarenhet inom truck och lager så har jag den kompetens och erfarenhet som yrket kräver. Jag har genom åren lärt mig arbetet som truckförare väl och är en sann lagspelare som gärna arbetar i team men funkar lika bra ensam. Jag har med min erfarenhet lärt mig att hantera stress och är idag väldigt stresstålig där jag aldrig tummar på kvaliteten utan planerar mitt arbete väl. Jag är en rätt driftig och kreativ person som alltid försöker att se lösningar och kommer med förslag på förbättring och effektivisering. Som person är jag lugn och tränar mycket på gym. Jag anser mig var noggrann och uppmärksam, vilket jag tror är till en stor fördel som truckförare.


EXPERTIS

· Kan köra alla typer av truck och kan hantera dem flesta maskiner inom lager

· Har arbetarledaroll och ha en mer operativ förmåga med att planera arbetet


PROFESSIONELL ERFARENHET:

Schenker, Stockholm, jan 2012-apr 2016

På Schenker arbetade jag som truckförare men också terminalarbetare. Jag hade en bred roll som omfattande flera olika moment och där jag till slut blev platsansvarig. Jag varvade arbetet som truckförare med att hjälpa till som terminalarbetare där jag sorterade och packade olika varor som kom in från utlandet. Tjänsten krävde en hög noggrannhet och god planering och jag utförde arbetet väl. Jag tog egna initiativ och införde även en modell som effektiviserade arbetet för alla på arbetsplatsen.

IKEA, Stockholm maj 2016- feb 2018

På IKEA arbetade jag som truckförare men också som lagerpersonal. Jag var ansvarig för alla inkommande möbler som senare skulle sorteras på olika avdelningar och arbetet krävde också en viss montering och reparation.


PRESTATIONER:

– Har genom mina år inom lager lärt mig olika roller och känner mig lika bekväm som terminalarbete som truckförare vilket kan vara en stor fördel

– Jag har tagit egna initiativ som har underlättat arbetet för mina kollegor men också för företagen som har sparat både tid och pengar


UTBILDNING

Samhällsvetenskapliga programmet, – Norra Real Gymnasium, 1999-2003

Utbildning till truckförare – Lernia 2003-2003

REFERENSER

Henri Valliac: Ägare och arbetsgivare på Le Chat i Bad Gastein. Telefon: +43 560 09 2992

Hanna Palmblad: Professor i ekonomi och handledare under examensarbete på systemutvecklingsprogrammet på Umeå universitet. Telefon: +46 753 636 81 192

Hör gärna av er ifall ni har några ytterligare frågor eller funderingar.

Med vänliga hälsningar, Anna


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA