CV | Systemutvecklare – skrivtips och CV-exempel

Som alltid så ska man ständigt lyfta dem kompetenser och den erfarenhet som krävs för tjänsten man söker. En arbetsgivare vill kunna se konkret vad man har åstadkommit och gärna också hur man har gjort det. Då en systemvetare arbetar mycket med problemlösning är det viktigt att lyfta detta. Skippa information om att du gillar att promenera i skogen utan klargör tydligt vad en arbetsgivare kan få för kompetens genom att anställa just dig.

  1. Nyckelkrav för systemutvecklare
  2. Vad skall jag undvika mitt systemvetar CV?
  3. CV exempel systemutvecklare

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

[maxbutton id=”1″]

Nyckelkrav för systemutvecklare är:

Kreativitet och logik – Som systemutvecklare måste du vara kreativ för att lösa och utveckla nya system men du måste även ha en logisk kompetens då utvecklig inom data och IT handlar mycket om just logik. Beroende vad det är för tjänst så kan det krävas olika kompetenser men titta alltid vad företaget efterfrågar om i annonsen och anpassa CV efter det. Arbetar man inom webbutveckling är den kreativa sidan ett måste medan en tjänst inom ren programmering så krävs logik.

Problemlösare – En systemutvecklare arbetar mycket med att lösa olika problem och nyckelkravet är att man lyfter just förmågan att se lösningar istället för problem. Beroende på inriktning inom systemutveckling så arbetar dem flesta systemutvecklarna med att söka och lösa problem varför denna punkt är väldigt viktig.

Flexibilitet – Inom IT och webb så sker det ständiga förändringar och det gäller att vara öppen och lyhörd. IT är kanske den bransch där förändringar sker snabbast och som systemutvecklare gäller det att hela tiden följa med och gärna vara steget före. Man ska också vara flexibel genom att kunna samarbeta med andra. Systemutvecklare arbetar ofta i team och där gäller det att kunna vara öppen och mottaglig för idéer.

VAD SKALL JAG UNDVIKA PÅ MITT SYSTEMVETAR CV?

Undvik att ta upp tjänster och projekt där det kanske inte gick bra. Man ska naturligtvis aldrig ljuga men lyft gärna det där projektet som gick riktigt bra. Försök att tänka dig in i en rekryterares tankar och läs på om tjänsten. Vad är viktigt för just detta företag? Vad är företagets policy? Står det i annonsen att tjänsten du söker innebär mycket ensamarbete, då ska du ju naturligtvis inte uppge att du hatar att arbeta ensam. Då en rekryterare eller chef oftast har ont om tid så ska du hålla dig kort och koncis, är ett CV för långt finns det risk att det aldrig kommer att läsas. Ingen orkar läsa en uppsats utan skapa ett så innehållsrikt CV som möjligt och resten kan du ta senare på själva intervjun.


CV exempel systemutvecklare


SAMMANFATTNING

En lösningsfokuserad och kreativ systemutvecklare som älskar att driva projekt söker nu nya uppdrag där jag kan få bidra med mina kompetenser och min erfarenhet. Som en kunnig utvecklare av system och med en skapande ådra så ser jag fram emot att utveckla och underhålla nya system. Jag är en teamplayer men arbetar naturligtvis lika effektivt ensam och ser möjligheter istället för problem.

  • Specialist på integration och säkerhet
  • Teamledare i flera grupperingar

PROFESSIONELL ERFARENHET

Vasa IT, Stockholm, feb 2009 – jul 2011
På Vasa IT arbetade jag som projektledare där jag hade hand om flera olika projekt som skulle effektivisera olika databaser. Jag tog fram lösningar till flera olika företag och utformade fram ett system som effektiverade arbetet och som också sparade pengar åt företaget. Jag bidrog också med kunskap gällande utveckling av nya webbsidor där jag hade hand om programmeringen.


Ansvar och prestationer::

– Att ta ansvar för projekt och se till att projektet blir klart i tid och där man håller projektets budget men också kundens önskemål.

– Lösa olika problem och ta fram förslag på förbättringar och utveckla nya och effektivare system eller arbetssätt.

– Att jag som senior systemutvecklare kan bidra med min personliga mognad och stötta och lär upp juniora kollegor.


Kärnförmågor

– Kreativ och lösningsfokuserad- Jag är alltid ute efter nya idéer och tankar om hur man kan förbättra processer som kan spara tid men också pengar. För mig finns det sällan problem utan snarare lösningar och jag är aldrig rädd för att ta i och utmana mig själv.

– Teamplayer- Som systemutvecklare är man beroende av andra kollegor och min starka sida är att jag alltid har lätt för att skapa goda kontakter och relationer vilket ger mervärde för företaget.

– Flexibilitet- Att alltid kunna anpassa mitt arbete efter kund eller projekt och att alltid vara flexibel när det gäller nytt arbetssätt eller andra förändringar.


Sammanfattning av teknisk kompetens

  • Utvecklingsspråk: C++, C#, Java, Delphi, Visual BasicDevelopment Tools
  • Metoder & miljöer: Rapid Application Design (RAD), Objektorienterad Analys & Design (OOAD), Vattenfallsstrategi, Spiral approach, Prototyping Approach, Integrerad programvaruutveckling


UTBILDNING

Datavetenskap, 180 HP – Stockholms universitet, 1999
YTTERLIGARE FÖRDIGHETER OCH KVALIFIKATIONER
Scrum Master-certifiering


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA