CV | Sjuksköterska – skrivtips och CV-exempel

Med tillväxten av sjukhus och vårdcentraler finns det ett överflöd av jobbannonser, och tillsammans med det fortsätter ett lika överväldigande antal CV att trilla ner i rekryterarnas inkorgar. För att se till att du får ögonen på dig på för dem rätta anledningen, ge följande punkter en bra läsning och justera ditt CV i enlighet med detta. Du kan använda detta sjuksköterska cv-exempel för att komma igång snabbt.

 1. Hur gör man ditt sjuksköterska CV unikt
 2. Saker du borde undvika på ett sjuksköterska CV
 3. CV sjuksköterska

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Ditt CV för sjuksköterska kan du enkelt utforma via Skapa mitt CV.

Hur gör man ditt sjuksköterska CV unikt

Det är viktigt att de väsentliga delarna görs på rätt sätt. Läs följande delar för att skapa ett bra sjuksköterske-cv.

 1. Färdigheter:
  Självklart behöver du lyfta fram vilka färdigheter du har specialiserat dig i, så att rekryterarna kan omedelbart veta om du har de specifika kvalifikationerna de letar efter. Nyexaminerade kan lämna detta ute om de ännu inte är kompetenta i någon särskild avdelning för hälsovård. 
 2. Utbildning:
  Här måste du nämna hela namnet på den instruktioner som du var inskriven i, tillsammans med den tid du spenderade vid var och en av dem samt vilket betyg du fått därifrån. Ge också platser inklusive stad och län. Det är inte uppmuntrande att namnge ditt gymnasium eftersom det ofta har väldigt lite eller inget att göra med dina professionella medicinska kunskaper.
 3. Licenser och certifieringar:
  Lista alla dina licenser och certifieringar med deras fullständiga namn, utgångsdatum och dess nummer om det har ett. Dessa uppgifter kommer hjälpa rekryterarna att verifiera informationen snabbare. 
 4. Klinisk praktik:
  Det här är den viktigaste delen i ett CV för unga studenter. Därför måste du inkludera alla detaljer här, inklusive tidsperioden för dessa praktiker, organisationens namn, dess plast, den enheten du arbetade med och den totala arbetstiden. 
 5. Arbetshistorik:
  Försök att nämna eller lyft fram de arbetsupplevelserna som har varit relaterade till vården och de där du utmärkte dig. Ju längre tid du spenderade där, desto bättre. 
 6. Övrigt:
  Förutom allt detta kan du lägga till andra färdigheter eller prestationer som utmärkelser, hedersbetyg, språk du kan, volontäraktiviteter och liknande anknytningar som kan göra ditt CV ännu bättre. 

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

Saker du borde undvika på ett sjuksköterska CV

 1. Lägga fram mål – Att lägga fram mål i början är standard i nästan alla CVn men för ett sjuksköterska CV är ”Sammanfattning” den mer rekommenderande rubriken. Det beror på at mål sätter tonen för en mer kommersiellt avsedd anställd, medan Sammanfattning fungerar en kort och ödmjuk beskrivning av den tjänst du kan erbjuda patienterna. 
 1. Saknad av personligt brev – Så länge jobbannonsen inte uttryckligen förbjuder dig att skicka ett personligt brev, skicka ett varje gång. Fyll i den med alla information som du misslyckats att tillhandhålla i det begränsade utrymmet på ditt CV. 
 1. Vag arbetsgivarinformation – Att nämna din arbetshistoria utan at ge några detaljer om din tidigare arbetsgivare kommer att verka som om du gjorde ett dåligt jobb där och inte vill att rekryterarna ska få reda på det.
 1. Undermålig formatering – Det finns många webbplatser som nu genererar CV till dig på en minut eller två. Medan de verkar spara tid, minskar de faktiskt dina chanser att bli upptäckt av rekryterare eftersom de ger samma struktur och samma formatering till alla sina användare. Så ta lite tid och gör din alldeles egna.
 1. Oförändrad struktur – Att skicka samma CV till alla arbetsgivare är ingenting som uppmuntras, eftersom det kanske inte överensstämmer med den angivna strukturen eller detaljerna som de letar efter. Läs arbetsbeskrivningen noggrant ändra ditt CV enligt anvisningarna och skicka den bara därefter. 

CV sjuksköterska

Joana Smith
(+46) 70 1234567 | joanasmith@gmail.com


Sammanfattning

Medveten och certifierad sjuksköterska med fyra års erfarenhet av intensivvård på flera sjukhus. Specialiserad på äldrevård och möjlighet vara mentor åt nya medarbetare. Kan arbeta under press och ge snabb hjälp i nödsituationer. 


Licens och certifiering

 • BLS and ACLS certifieringar, British Heart Association, 2013
 • ACLS-instruktör, American Heart Association, 2014-2015
 • Registrerad sjuksköterska, Malmö Universitet, 2016

Utbildning

Sjuksköterskeprogrammet

2013-2016

Malmö Universitet

Malmö, Skåne, Sverige

 • Utmärkelse för akademisk framstående egenskaper 2014

Tjänstepraktik

 • Malmö Universitetssjukhus, Intensivvården 
  April 2014 – December 2015

Förmågor

 • Terapi och behandling
 • Medicinering
 • Livsavgörande
 • Medicinsk administration
 • IV hantering
 • Datorkartläggning
 • Social kompetent

Arbetserfarenhet

Malmö Universitetssjukhus
Intensivvårdssköterska
Juli 2016-December 2017

 • Övervakade tilldelade patienter
 • Uppdaterade lägesrapporter och livsnödvändig information
 • Beställde och bedömde diagnostiska undersökningar

Helsingborgs Lasarett
Akut-/traumasköterska
Januari 2018-Pågående

 • Hanterar auto-transfusioner, defibrilleringar, IVs och andra liknande procedurer
 • Tillhandhåller vård till patienter i preliminära traumastadier

Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA