Hur får jag mitt CV som servitris/servitör att sticka ut?

När du skriver ditt CV är det alltid viktigt att du framställer dig själv på ett riktigt sätt och inkluderar rätt punkter, tidigare erfarenheter och utmärkande faktorer som passar det arbete som du söker. Att lägga ner lite extra tid på att anpassa ditt CV:s innehåll till det jobb du söker, kommer att ge dig bättre förutsättningar för att komma till en arbetsintervju.

  1. Nyckelkrav för servitriser/servitörer
  2. Vad ska jag undvika i mitt CV?
  3. Förbereda sig för en intervju som servitris/servitör?
  4. CV Exempel – Serviceinriktad Servitris

Formulera ett CV som öppnar dörrarna till restaurangbranschen. Använd de professionellt designade mallarna från våra partners för att framhäva dina talanger och erfarenheter. Börja kostnadsfritt, spara ner det som en PDF och skicka in din ansökan för servitör-/servitrisjobb idag.

Som servitris/servitör är det några saker som din potentiella arbetsgivare kommer att kika lite extra på. Ett kort och koncist CV är enklare att läsa och ger dig som söker fler fördelar. Ingen arbetsgivare vill läsa igenom ett för långt CV, så inkludera de viktigaste punkterna och saker som är betydande för det arbete som behöver utföras.

bild-av-en-servitris

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

Det är till exempel viktigt att du är stresstålig, för att kunna klara av kapaciteten av gäster när det är högsäsong. Din sociala kompetens är även det viktigt att framhäva, då det är nödvändigt att du kan hantera och ställa om i olika situationer, för att kunna erbjuda en god service.

Nyckelkrav för servitriser/servitörer

Tål stress – Att arbeta som servitris/servitör kan vara väldigt påfrestande psykiskt, då du kommer att hantera många orders, bemöta många olika typer av personer och antalet besökare kan variera kraftigt. Det är därför viktigt att du är stresstålig för att kunna hantera och trivas att arbeta i denna typ av miljö.

Att inkludera stresstålig i ditt CV eller i ditt personliga brev, visar således på att du är passande för denna roll. Men det är såklart även viktigt att du rannsakar och känner dig själv, för att veta om detta är ett jobb för dig eller inte. Det kan vara påfrestande, men är även oerhört socialt och omväxlande.

Noggrann och organiserad – För att allting ska fortgå utan problem när du arbetar som servitris/servitör är det viktigt att du är organiserad och noggrann. Detta för att du ska kunna separera beställningar, komma ihåg orders och även kunna hålla stället städat och fint.

En organiserad personlighet gör att du kan minimera antalet felbeställningar och företaget kommer att spara både pengar och tid. Helt klart någonting som en arbetsgivare kommer att uppskatta och därmed värt att trycka på lite extra.

Social kompetens – Din sociala kompetens kommer att ha stor betydelse för dina framgångar som servitris/servitör, men också kunna ge ett gott intryck på arbetsintervjun. Gäster vill bli bemötta med bra service och det är viktigt att du kan känna av olika situationer och personer som du träffar.

Men missuppfatta inte detta med att du måste vara väldigt utåtriktad. Det handlar mer om att vara trevlig, lugn, skötsam och kunna anpassa dig efter olika människor. Vissa gäster kommer till exempel gärna vilja prata en del och vill höra dina åsikter om vilken maträtt eller dryck de ska beställa, medans andra gärna vill bli lämnade ifred när maten har anlänt.

Vad ska jag undvika i mitt CV?

Att skriva ett bra CV kan vara knepigt, men om du bara håller dig till att inkludera fakta och riktig information som är selektiv och informativ, så har du egentligen inte så mycket du behöver vara orolig för.

Arbetsgivare kommer snabbt att märka av på en intervju, om du verkligen besitter de egenskaper som du beskriver och det är därför avgörande att du håller dig till dina egna förutsättningar, meriter och kunskaper och inte hittar på eller förstärker dig själv till extrema proportioner.

En sak som alltid underlättar är att ditt CV är lättläst. Ingen arbetsgivare vill läsa igenom sida efter sida med information som inte ens är meriterande eller intressant för jobbet. Sammanställ hellre istället 1–2 sidor av de mer utmärkande punkterna och det kommer då vara mer troligt att någon läser igenom hela innehållet.

Förbereda sig för en intervju som servitris/servitör?

Att bli inkallad till en arbetsintervju kan vara stressande för många. Men det finns flera saker som du kan förbereda för att du ska kunna framstå som mer självsäker och bekväm. Att till exempel gå igenom frågor och punkter som du tror kommer att dyka upp under intervjun i förhand, underlättar markant när det är dags för den riktiga intervjun.

Arbetsgivare älskar om de som ansöker visar intresse för företaget och har kunskap om bolagets historia och prestationer. Så innan din intervju, kan det vara värt att läsa på lite om företaget, för att du sedan ska kunna trycka på dessa punkter lite extra under intervjun.

När det väl är dags för din intervju, försök att vara så avslappnad som det går, var i tid och klä dig passande för att kunna ge ett gott intryck. Den sociala kemin är viktig när du jobbar som servitris/servitör, så det är nödvändigt att du kan uppvisa att du är bekväm i olika sociala sammanhang.

CV Exempel – Serviceinriktad Servitris

Anna Antonsson
Högbruksgatan 3, 111 12 Stockholm
+46 733 122 339 | aandersson@hotmail.com.com | LinkedIn URL

SAMMANFATTNING

Med lång erfarenhet av serviceyrket kan jag säkerställa att ni får en kollega som vet hur man levererar under press. Jag är serviceinriktad, noggrann och snabb. 

EXPERTIS

· 8 års erfarenhet av att roller som servitris.

· Fokus har varit inom hotell och restaurang.

PROFESSIONELL ERFARENHET

Servitris på Kanton Hotell och Restaurang, Stockholm, jan 2012-nuvarande

  • Fått pris som Bästa servitris 2015

Servitris på Restaurang Fågeln, Stockholm maj 1989-jan 2012

  • Påbörjade min karriär på Fågeln och uppnådde lärde mig all om kök och serviceyrket.

PRESTATIONER

Har genom mina år inom yrket lärt mig olika roller och känner mig lika bekväm som servitris både inom hotell och restaurang.

Har fått pris som bästa Servitris.

UTBILDNING

Handelsprogrammet, – Norra Real Gymnasium, 1986–1989


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA