CV | Lagerarbetare – skrivtips och CV-exempel

CV lagerarbetare tryggt kan luta sig mot i sitt jobbsökande? Då lär en guide och ett par goda råd komma väl till pass. Artikeln går igenom hur du kan strukturera ditt CV och hur du kan formulera dig för att locka rekryterare till att kalla dig till intervju.

[maxbutton id=”13″ url=”https://cvmall.se/jump/lagerarbetare”]

Skapa ditt eget lagerarbetare CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet.

Lagerarbetare – CV som placerar dig på jobbet

Vill bli lagerarbetare och behöver CV som tar dig närmare? Då finns här en del uppslag att hämta här. Ett par raka råd rakt av:

 • Lagerarbetare – CV: Se upp med exempel och schablontexter
 • Har du inget att säga, så säg det inte
 • Skriv CV för intervju, inte för anställning

Längre fram går vi djupare in på dessa bitar. För även om de ser ut som självklarheter så kliver gott om jobbsökare fel här, när de försöker ställa in sig hos arbetsgivare och spara tid i sitt jobbsökande.

Läs vidare: Hur skriva CV?

Se upp med mallar, exempel och schablontexter

Det är inte för att de är dåliga. De sparar tid, de säkrar att du får med det viktigaste och de ger ett enhetligt intryck. Men tar du för mycket av ett exempel så kan ditt CV bli opersonligt och förväxlande likt andras CV:n.

Istället bör du se på exempel och även mallar som inspirationskällor. Hämta idéer från flera innan du formar din egen. Eller ta en mall och modifiera den till något som stämmer väl för både dig och jobben du söker.

Vad bör CV för lagerarbetare bygga på?

Försök se på jobbsökandet ur arbetsgivarens ögon. Då lär två frågor dominera:

 1. Vad krävs för att få jobbet gjort?
 2. Vad krävs för att passa väl in på arbetsplatsen?

Har du inte svaren på dessa två frågor, så vet du inte vad det är för jobb som du söker! Och då är det ingen idé att du ödslar din eller arbetsgivarens tid på att söka det. Men om du verkligen är intresserad så behöver du läsa på, och eventuellt fråga för att få svaren på dessa två centrala frågor.

Genom att närmare undersöka vad som krävs för att klara jobbet och passa in på arbetsplatsen så ger du dig själv flera fördelar, jämfört med lata konkurrenter:

 • Du blir mer klar över om du faktiskt kan klara av jobbet och vill jobba där, dvs. om jobbet alls är värt besväret att söka.
 • Insikterna hjälper dig att skriva ett mer unikt CV för lagerarbetare, där du kan knyta dina specifika fördelar till jobbets specifika krav, vilket dels visar din lämplighet för jobbet och dels gör dig mer unik gentemot dina konkurrenter.
 • Du visar engagemang för jobbet. Genom att göra dig besväret att ta reda på mer och att skriva ett mer unikt CV så gör du en investering i att få jobbet. Arbetsgivare lägger mer till och uppskattar detta.

CV – exempel lagerarbetare

För att tala om CV – exempel lagerarbetare, så får du alltså borra ned dig lite i vad jobbet går ut på. Sånt tar tid och lite möda, men innebär ju som sagt att du gör en investering. Detta är också motsatsen till att på fem minuter leta upp en snygg mall, klistra in lite standardtext och knäppa iväg ansökan. En sådan ansökan arbetsgivaren se som skräppost – har du inte lagt möda på din ansökan, så lär inte arbetsgivaren göra det heller.

Mödan då – var bör du lägga den för att vinna arbetsgivarens gillande? Läs vidare.

Hitta det som är viktigt och unikt i jobbet som lagerarbetare

Det gäller att hitta det som dels är viktigt, dels är unikt för jobbet. Då kan du sen skriva ett riktigt unikt och intressant CV. För att hitta det viktiga och unika så kan du jobba dig fram i den här ordningen, tills du har svaren:

 1. Läs jobbannonsen noga – håll utkik efter arbetsuppgifter, krav och önskemål
 2. Kolla arbetsgivarens hemsida och plattform på sociala medier
 3. Ring och fråga arbetsgivaren

Nu är lageryrken enormt populära – arbetsgivaren lär få in mängder med ansökningar och få gott om frågor över telefon och mejl. Så ska du fråga något se till att du har bra frågor, annars kan arbetsgivaren uppfatta det som att du ringer för att ställa in dig.

Bygg CV utifrån dig men anpassa det till jobb som lagerarbetare

Är detta ditt första CV så är det lika bra att du bygger det väl från grunden – skriv ett ”grund-CV”. I det så beskriver du alla dina förmågor och förtjänster – i synnerhet dina formella meriter. När du sedan söker ett jobb så tar du bara bort de delar som inte är relevanta för jobbet, och anpassar introduktionen till jobbet du söker.

Det kan ta en stund att bygga grund-CV:t. Men det är strategiskt effektivt – det går snabbare att söka jobben därefter genom anpassa grund-CV:t än att skriva ett nytt för varje jobb du söker. Ditt grund-CV har du nämligen med dig och utvecklar genom hela arbetslivet – den investeringen räcker alltså länge.

Lagerarbetare – CV – struktur

Du kan förstås fritt välja en struktur efter egen smak – kan ju vara både kul och ge chansen att sticka ut lite. Samtidigt finns det färdiga strukturer att välja bland – strukturer som är väldigt väl beprövade och som arbetsgivare är vana att se.

Väljer du någon av dessa så slipper arbetsgivare bli förvirrade och tappa tråden när de läser ditt CV. Och vill du sticka ut, så vinner du mer på att göra det genom innehållet (som vi återkommer till lite längre fram). I denna artikel utgår vi från funktionellt CV (se stommen av det längst ned i artikeln), som passar extra bra för yrket som lagerarbetare. Här på sidan kan du dock också läsa om andra format.

Och du! Det kan vara frestande att låta smaken avgöra strukturen men kom dock ihåg att det är arbetsgivaren som behöver bli nöjd.

Lagerarbetare – CV – innehåll

Det blir lite mycket att gå igenom innehållet för alla CV-formaten här ovan, så vi tar det funktionella formatet som exempel. När det gäller innehållet så är många avgörandet ändå rätt lika, såvida du inte satsar på en meritförteckning (som knappt räknas som CV).

Vänta med introduktionen tills du skrivit resten

Visserligen bör du i nästan alla formerna av CV inleda med en introduktion. Men det är lättare att skriva den när du har fått med allt annat viktigt i ditt CV eftersom introduktionen bygger på det. Så ett tips är att du skriver introduktionen när du är klar med resten.

Formella meriter för jobb som lagerarbetare

Bäst är det förstås om du precis har jobbat som lagerarbetare, och kan ta upp det som en färsk arbetslivserfarenhet – den meriten smäller högst. Är du så lyckligt lottad så bör den skymtas redan i introduktionen och sedan högst upp bland dina arbetslivserfarenheter. Sen kan du fylla på med resten av dina meriter.

Har en utbildning som bästa merit – exempelvis om du har någon form av truckkort? Då börjar du med att redovisa dina utbildningar istället och därefter dina eventuella arbetslivserfarenheter.

Informella meriter och karaktärsdrag kring lagerarbete

Det går att lära sig mycket utanför arbetsliv och skola. Saknar du formella meriter så får du istället luta dig mer mot såna färdigheter för att ändå visa hur du lämplig du lär vara som lagerarbetare. Ett par tips här:

 • Vilka egenskaper efterfrågas för jobbet?
 • Vilka av dem har du?
 • Hur kan du bevisa det?

Exempel:

 • ”Jag brukar få höra att jag är bra på att organisera och hålla ordning på saker”. Nej, det är inte formella meriter men ger ändå en signal att du kan passa för typen av arbetsuppgifter och ansvar – att du exempelvis har lämpliga anlag eller en passande drivkraft.

Dina personliga drag och eventuella ambitioner (om de ligger i riktning mot lagerarbete) kan du också ta upp i ett eget avsnitt.

Introduktionen – nu är det dags att skriva den

Introduktionen ska förstås ligga först i ditt CV men är alltså enklast att skriva sist. Här har du alltså inget nytt i sak men här bör du kort och klart signalera din lämplighet för yrket som lagerarbetare. I introduktionen bakar du därför in axplock från resten av ditt CV – sådant som särskilt pekar på hur lämplig du är för yrket.

Introduktionen behöver inte och bör inte vara uttömmande – läsaren ska inte få precis alla svaren här. Istället bör introduktionen locka läsaren till att fördjupa sig i resten av CV:t. Och resten av CV behöver inte ge en komplett bild av dig utan ska locka till att kalla dig till intervju.

Lite formalia kring CV för lagerarbetare

Arbetsgivaren lär få in många ansökningar, så ju enklare du kan förmedla en trovärdig och positiv bild av dig, desto större chans har din ansökan att hamna i rätt hög när kandidaterna ska kallas till anställningsintervju. Några sista små tips för att lyckas med det:

 • CV på högst en sida, med maskinskriven text (inget handskrivet alltså). Punktstorlek 12-14.
 • Typsnitten Arial, Sans Pro eller Times New Roman är lättlästa och välbekanta för de flestas ögon. Finns snyggare typsnitt men viktigast är att hålla texten lättläst.
 • Stycken om 2-6 rader gör det lättare för läsaren att navigera i löpande text.
 • Använd rubriker för att skapa överblick.

Dags att sätta igång

Kom ihåg att första läsa på om jobbet. Så slipper du sen lägga energi på att söka fel jobb. Och sen att läsa igenom och rätta eventuella slarvfel innan du skickar ditt CV. Lycka till!

CV – exempel för lagerarbetare   

Här nedan ser du själva stommen i ett funktionellt CV. Även om du väljer ett annat format så bör du ha med ungefär samma innehåll.                                                                                                             


INTRODUKTION
En säljande sammanfattning av det mest relevanta i resten av ditt CV, anpassad till specifika jobbet du söker.


PROFESSIONELL ERFARENHET
Lista över anställningar och uppdrag, i omvänd kronologisk ordning (alltså med senaste meriten överst).

 • Befattning – exempelvis snickare
 • Arbetsgivarens namn
 • Ort
 • Period
 • Kärnuppgifter, ansvarområden samt färdigheter du fick använda i befattningen som lagerarbetare. Ju mer relevant meriten är, desto mer tar du upp av dessa saker. Ju mindre relevant den här, desto mindre – då kan det räcka att nämna blott befattning, arbetsgivare och period.

UTBILDNING
Lista utbildningar, i omvänd kronologisk ordning. Skippa grundskola ifall du läst på gymnasienivå.

 • Utbildningens namn
 • Skolans namn
 • Ort
 • Period

Läs vidare: Unika CV-mallar för jobben du sökerVidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA