CV | Byggarbetare – skrivtips och CV-exempel

bild av byggnadsarbetare

Att skriva ett inriktat och personligt CV till varje arbete du söker är A och O för att du ska uppmärksammas och tillkallas på en intervju. Att skriva och använda ett CV till samtliga arbeten är därför inte att rekommendera, då den som läser inte får en bra inblick över varför just du kommer att passa perfekt för det jobb du söker.

  1. Nyckelkrav för byggarbetare
  2. Vad ska jag undvika i mitt CV?
  3. Förbereda sig för en intervju som byggarbetare?
  4. CV Exempel – Erfaren Byggarbetare

Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

Det är viktigt att du framhäver sidor hos dig själv och tidigare relevant information som går att anknyta till arbetet. Personliga intressen som är helt irrelevanta, ska därför tas bort och bytas ut mot någonting som är mer passande, när du söker jobb som byggarbetare.

Bra fraser att inkludera kan till exempel vara noggrann eller hur din fysiska kondition ser ut, då arbetet kräver att du är ganska stark och vältränad för de flesta uppdrag. Tänk på att ditt CV står ut från mängden och är betydande, vilket ger dig en större chans att bli uppringd för intervju.

Nyckelkrav för byggarbetare

Fokuserad på detaljer – Som byggarbetare är det viktigt att du har ett detaljfokus och är väldigt noggrann i samtliga arbeten du utför. Att framhäva personliga drag som detta är därför alltid en bra sak att inkludera i ditt personliga brev eller CV, då detta är nödvändigt för att du ska kunna prestera på topp.

Många jobb du utför som byggarbetare sker tillsammans med andra personer, så det är även betydande att du kan arbeta bra i grupp och har lätt för att kommunicera. Detta är då särskilt viktigt för att se till att ni följer givna säkerhetsinstruktioner. Många uppdrag är stora och tidskrävande, vilket kan innebära att ni övernattar eller arbetar tillsammans en längre tid.

Kunskap och kompetens – Att vara en byggarbetare handlar mycket om kunskap och kompetens. Din potentiella arbetsgivare kommer att kika lite extra på detta, då det är viktigt att du besitter rätt kunskaper, för att kunna klara av de olika uppdrag som du senare bokas in på.

Det är därför viktigt att du besitter antingen en bra utbildning inom området, alternativt att du har erfarenhet och meriter som täcker upp detta. En kombination av både är alltid en bonus, där det är bra om du kan lista betydelsefulla uppdrag som du har fullföljt tidigare och betydande roller som du har haft inom olika företag.

Nischade egenskaper, kurser eller färdigheter kommer att få ditt CV att sticka ut från mängden.

Uthållig och fysisk kondition – Som byggarbetare kommer du att utsättas för fysiska påfrestningar, då många uppdrag inkluderar tunga lyft och mycket rörelser. Om du har en god fysisk, är detta någonting som du bör framhäva i ditt CV och som kommer ha betydelse när arbetsgivaren väljer ut vilka personer som ska tillkallas till en introduktion eller intervju.

Vad ska jag undvika i mitt CV?

När du skriver ditt CV ska det spegla dig själv och vara baserad på verklig kunskap och färdigheter som du faktiskt besitter.

Att framhäva dig själv för mycket kommer att visa sig förr eller senare, oavsett om du får jobbet eller inte ska ditt CV alltid skrivas enligt sanningen. Ljuga kommer inte att löna sig i det långa loppet, det kan även innebära att du blir portad från att ansöka till andra jobb som företaget senare lägger ut. 

Utöver detta är det viktigt att du inte inkluderar saker på ditt CV som inte är relevant. Det kan verka lockande att sammanställa all din tidigare erfarenhet och kompetens, för att kunna skicka in ett långt CV. Men detta ger dig inte några fördelar.

Eftersom de flesta marknadsförda jobb genererar i många ansökningar, kommer ingen arbetsgivare att hinna läsa igenom ett CV som är för komplext. Håll dig kortfattad och om du har en väldigt gedigen samling av tidigare kompetenser och meriter, inkludera de mer utmärkande istället för att lista varje enskild punkt.

Förbereda sig för en intervju som byggarbetare?

När du har kommit till slutspurten, som innefattar en intervju är det flera saker som du bör tänka på för att kunna ge ett bra intryck. En arbetsgivare uppskattar alltid om du är påläst om företaget och har rätt betydande kompetens för att fylla de krav som ställs.

Innan din intervju är det därför bra om du gör efterforskningar om bolaget, företagets tidigare uppdrag och vilken kunskap som krävs. Du kan sedan trycka på detta lite extra under intervjun, vilket visar att du har ett intresse för företaget och att du kommer blir en bra tillgång.

Att du sedan anländer i tid och är så avslappnad som det går är även en fördel, då du kan svara på frågorna bättre och ger ett mer helhjärtat intryck.

Om du har svårt att slappna av i situationer som dessa, testa att öva på några intervjufrågor tillsammans med en familjemedlem eller vän. Om du redan har fått fundera ut några bra svar, kan detta hjälpa dig att få mer ro i kroppen när det är dags för din riktiga intervju.

CV Exempel – Erfaren Byggarbetare

Anna Andersson

Högbruksgatan 3, 111 12 Stockholm

+46 733 122 339 | aandersson@hotmail.com.com | LinkedIn URL

SAMMANFATTNING

Med lång erfarenhet av byggarbete kan jag säkerställa att ni får en kollega som vet hur man levererar effektivt. Jag är en kollega som kommer överens med de allra flesta och något av en arbetsmyra som älskar att leverera.

EXPERTIS

· 100-tals levererade byggprojekt sedan 2016

· Expert på hållfasthet.

PROFESSIONELL ERFARENHET

Byggledare på NCC, Stockholm, jan 2012-nuvarande

  • Presterade på topp och fick diplom för avdelningens bästa byggmedarbetare.

OK-bygg, Stockholm maj 1989-jan 2012

  • Påbörjade min karriär OK-bygg och har en mängd olika roller inom bygg. Har mycket goda vitsintyp.

PRESTATIONER

Har genom mina år inom bygg lärt mig olika roller och känner mig lika bekväm som byggare och projektledare/byggledare.

UTBILDNING

Utbildning till projektledare – Lernia 2003–2003

Byggprogrammet, – Norra Real Gymnasium, 1986–1989

REFERENSER

Referenser lämnas gärna på begäran

Hör gärna av er ifall ni har några ytterligare frågor eller funderingar.

Med vänliga hälsningar,

Anna


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA