CV | Bibliotekarie – skrivtips och CV-exempel

I alla utbildningsinstitutioner eller på oberoende bibliotek spelar en bibliotekarie en viktig roll för att hantera och ta hand om alla uppgifter som tillhör böcker. Att lyssna på läsarna, föreslå tips till och leverera i tid faller allt under kategorin under en bibliotekarie arbetsbeskrivning. En bibliotekaries CV bör återspegla kompetenser i färdigheter, biblioteksspecifika frågor och programvarukunskap.

 1. Saker du borde lägga till i ett bibliotekarie CV
 2. Biblioteksspecifika mjukvarufärdigheter
 3. Bibliotekarie Lön
 4. En fullständig bibliotekarie CV mall
Skapa ditt eget CV kan göras inom några minuter. Spara dig själv och vara helt säker på att ditt CV är av god kvalitet. CVKungen.se kan allvarligt hjälpa dig att få den arbetsintervjuen.

Saker du borde lägga till i ett bibliotekarie CV

 1. Tydlig och specifik profilöversikxqft
  tänk på att rekryterare kommer läsa sammanfattningen först och skapa en bild av dig redan då. Se till att du visar de färdigheter som du besitter samt dina fritidsintressen eller intressen som skulle återspegla din övergripande personlighet. Du kan också inkludera din karriärs mål, men det beror på vilken position du vill ha som bibliotekarie.
 2. Arbetserfarenheter
  Efter din profil kommer rekryterarna vilja se din arbetslivserfarenhet. Detta är en av de viktigaste sektionerna i ditt CV. Kom ihåg att lägga till institutionen eller organisationen du arbetade för och vad som var dina exakta jobbroller och ansvarsområden. Även om du har en bra erfarenhet från olika organisationer, försök att arbetsbeskrivningen så kortfattad som möjligt.
 3. Utbildningsmeriter
  Detta är en obligatorisk del i ett CV. Även om du har kompetensen och färdigheten kan du ligga efter de andra kandidaterna om du inte har den nödvändiga utbildningsmeriten som nämns i jobbportalerna eller annonserna. En kandidatexamen eller masterexamen i biblioteks vetenskap eller litteratur ger dig ett försprång i detta avseende.
 4. Social kompetens
  Som bibliotekarie måste du hela tiden samspela med studenter, lärare och bokentusiaster. Rekryteraren kommer därför definitivt utvärdera din sociala kompetens. Hur du kommunicerar, om du har en förmåga för kritiskt tänkande, om du har språkkunskaper och kan tas med människor. Tänk på att markera de sociala kompetenser som du har.

Biblioteksspecifika mjukvarufärdigheter

Att hantera böckerna är den viktigaste uppgiften. Situationen blir ännu svårare om du arbetar för ett större bibliotek. Då måste du ha programvarukunskap för att kunna hantera dem. Några viktiga verktyg och mjukvaruprogram är Webcast, Access-It-Library, Handy Library Manager, Opals och m.fl. Om du vet hur du använder programmen, glöm inte att nämna det i ditt CV.

 1. Publikation och referenser
  Att ha en eller flera publikationer hjälper rekryteraren att verifiera ditt arbete. Om du inte har några publikationer, se till att du lägger till några referenser på ditt CV. En referens från din handledare i tidigare företag eller en fakultetsmedlem är avgörande för en bibliotekarie CV.
 2. Bra formatering
  Detta är en av de viktigaste aspekterna som kommer få dig att sticka ut från de andra Cv: na. Tydlig och snygg formatering hjälper dig att gå långt i processen. En rekryterare måste varje dag kontrollera hundratals CV, så se till att göra din annorlunda genom bra formatering. Du kan hitta något genom att söka online efter formaterings verktyg och mjukvara om du inte är så bra på det.
 3. Markera prestationer
  Om du har fått några utmärkelser, stipendier eller andra anmärkningar så tänk på att markera detta i ditt CV. Även om akademiska prestationer håller mest värde i en bibliotekaries CV, så kan du lägga till andra prestationer för att visa din mångsidighet.

Bibliotekarie Lön

En bibliotekaries genomsnittliga årslön är ca 360.000kr. Lönenivån varierar beroende på tjänstens svårighetsgrad och personens kompetens och erfarenhet. Löneutvecklingen skiljer sig också mellan olika arbetsmarknadssektorer, det vill säga om du är anställd inom offentlig eller privat sektor.
Medellönen för nyexaminerade 2016 låg på 26 000kr per månad. Tio år efter examen är medellönen ca 30 000 kr per månad. 20 år efter examen är medianlönen 31 000 kr per månad. Allt detta enligt saco.se.


En fullständig bibliotekarie CV mall

Mary Antony
+1402 748-364 | maryantony@gmail.com
Linkedin.com/in/Mary-Antony

 


Sammanfattning

En bokentusiast med diversifierad kompetens och kunskap. Hög kompetens inom översättning och genomförande av bibliotekstjänster och policyer i materiella resurser för studenter. Väl van med biblioteksverktygssatser och programvara med biblioteksspecialistkunskap.


Professionell erfarenhet

Biblioteksassistent
XYZ Universitet
2014-2017
• Kategorisera böcker i programvara
• Rekommendera böcker för studenter inom ett ämne
• Sammanställt online kataloger för student- och fakultetsforsning.
• Lärt ut och assisterade i kursen Forskningsmetodik.


Färdigheter

• Katalogisering
• Forskning
• Samlingshantering
• Dewey Decimal System
• Kritiskt tänkande
• Handy Library Manager
• Access-It-Library
• Web-Cast


Utbildning

Kandidatexamen i biblioteksvetenskap
2011-2014
University of California at Los Angeles (UCLA)
CGPA- 3.34

Konstvetenskap
2009-2010
North Carolina College
CGPA- 3.6


Publikatoner

Studentpsykologi och dess inverkan
2016

Forskar råd
2014


Referenser

John Smith
Biblioteksledare
XYZ Universitet
johnsmith@gmail.com


Personliga detaljer

Adress
Storgatan 30
123 56 Stockholm
Sverige

Födelsedatum
1990.02.13

Att sticka ut från de hundratals CV:n som rekryterare får dagligen, håll ditt CV så kort och konkret som möjligt. Bra formatering och rätt information i dokumentet är det som gör din bibliotekarie CV perfekt.


Vidta åtgärder. Börja bygga ditt CV

icon-downloading

CV-mallar

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-search

CV-exempel

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-light-bulb

Personligt brev

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA
icon-edit

Skapa ett CV

Innan du får chansen att presentera dig själv personligen. Du ska ha ett välskrivet...
UTFORSKA